Ν. Κορέα: Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των σορών από το ναυάγιο

Σε 56 ανέρχονται πλέον οι επιβεβαιωμένοι νεκροί στη Νότια Κορέα, καθώς τα σωστικά συνεργεία ανασύρουν συνεχώς τις σορούς των άτυχων παιδιών από το ναυαγισμένο πλοίο.

Περίπου 250 άνθρωποι αγνοούνται ακόμη, στην πλειονότητά τους μαθητές, έπειτα από το ναυτικό δυστύχημα το οποίο σημειώθηκε την Τετάρτη στις νοτιοδυτικές ακτές της Νότιας Κορέας.

Εξοργισμένοι συγγενείς των εκατοντάδων αγνοούμενων ήρθαν στα χέρια με αστυνομικούς νωρίτερα.

Περίπου 100 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο νησί Τζιντό, όπου έχει εγκατασταθεί το κέντρο επιχειρήσεων για το ναυάγιο, και προσπάθησαν να κάνουν πορεία σε μια γέφυρα που συνδέει το νησί αυτό με την ενδοχώρα, για να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους κατόπιν στην πρωτεύουσα Σεούλ. Η αστυνομία σχημάτισε διπλή γραμμή για να τους εμποδίσει να φθάσουν στη γέφυρα και οι πολίτες άρχισαν να σπρώχνουν τους αστυνομικούς. «Φέρτε μου τη σορό», επαναλάμβανε κλαίγοντας η μητέρα ενός από τους επιβάτες στη γέφυρα, ενώ αστυνομικοί προσπαθούσαν να την παρηγορήσουν.

Το ναυάγιο πιστεύεται πως όταν ανασυρθούν οι σοροί όλων των θυμάτων θα αποδειχθεί το πιο πολύνεκρο των τελευταίων 21 ετών στη Νότια Κορέα.

Αίσθηση στο μεταξύ προκαλεί η επιβεβαίωση και από τον ίδιο τον πλοίαρχο ότι την ώρα του ναυαγίου είχε αφήσει το πηδάλιο στην 26χρονη άπειρη ανθυποπλοίαρχό του η οποία δεν γνώριζε καλά την συγκεκριμένη διαδρομή.



Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ