Κλείσιμο

Ν. Κορέα: Μάχη με το χρόνο για τους διασώστες του ναυαγίου - "Γιαγιά νομίζω ότι θα πεθάνω"

Μάχη με το χρόνο δίνουν τα συνεργεία διάσωσης στη Νότια Κορέα για να μπορέσουν να εντοπίσουν τους 281 αγνοούμενους, στην πλειονότητά τους μαθητές, της μεγάλης ναυτικής τραγωδίας, ωστόσο τα μέλη των συνεργείων διάσωσης τονίζουν ότι οι ελπίδες να βρεθούν περισσότεροι επιζώντες είναι ισχνές.

Η θερμοκρασία της θάλασσας, που κυμαίνεται στους 12 βαθμούς γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να προκαλέσει υποθερμία σε 1,5 με 2 ώρες, περιορίζει τις πιθανότητες να ανασυρθούν ζωντανοί αγνοούμενοι επιβάτες, δήλωσαν μέλη των ομάδων έρευνας και διάσωσης στην εφημερίδα The Korea Herald.

Στις προσπάθειες διάσωσης μετέχουν 84 πλοία, 18 αεροσκάφη και δύτες, ενώ σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.



Στο πλοίο επέβαιναν 459 άτομα, στην πλειονότητα τους μαθητές γυμνασίου που πήγαιναν σε εκδρομή, σύμφωνα με τις κορεατικές λιμενικές αρχές, όταν το πλοίο άρχισε να γέρνει....

Τα αίτια του ναυαγίου δεν έχουν μέχρι στιγμής διευκρινιστεί, ωστόσο επιζώντες υποστηρίζουν ότι άκουσαν ένα δυνατό θόρυβο και αμέσως μετά το πλοίο άρχισε να παίρνει κλίση.

Την ίδια ώρα, συγκλονίζουν τα, κατά τα φαινόμενα, τελευταία λόγια της μαθήτριας Park Ji Yoon, λίγο πριν χαθούν τα ίχνη της στο τραγικό ναυάγιο στη Νότια Κορέα.

«Γιαγιά νομίζω ότι θα πεθάνω» δήλωσε η μικρή «Το πλοίο βυθίζεται και κρεμιέμαι από τα κάγκελα» ανάφερε με τρεμάμενη φωνή στη γιαγιά της Kim Ok Young...

A maritime police helicopter rescues passengers who were on-board South Korean ferry "Sewol", which capsized off Jindo.

Η γιαγιά της επιχειρούσε συνεχώς να επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί της. Κάποια στιγμή άκουσε και πάλι τη φωνή της. Αυτή τη φορά το κορίτσι τής είπε ότι πρέπει να κλείσει το τηλέφωνο.

Λίγη ώρα αργότερα, η 74χρονη γιαγιά της έλαβε ένα γραπτό μήνυμα στο κινητό της από την εγγονή της, το οποίο περιείχε μόνο ένα γράμμα χωρίς κανένα νόημα, και από τότε έχει χάσει τα ίχνη της.

Η τραγική ειρωνεία
είναι ότι η μικρή δεν ήθελε να πάει εκδρομή στο νησί Jeju, που είναι τουριστικό θέρετρο, καθώς απεχθανόταν τα ταξίδια με πλοία.

«Τής είπε ότι αν δεν πήγαινε ταξίδι με τα άλλα παιδιά, θα το μετάνιωνε, και τώρα το μετανιώνουμε εμείς» δήλωσε η 74χρονη.

The Republic of Korea Coast Guard search for survivors as the ferry "Sewol" sinks off the coast of Jindo Island, South Korea.

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ