Το Τwitter δεν ανοίγει γραφείο στην Τουρκία – «δεν φοροδιαφεύγουμε»

Το επίμονο αίτημα των τουρκικών αρχών να ανοίξει ένα γραφείο για να εκπροσωπείται νομικά στη χώρα, απέρριψε την Τετάρτη o ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης Twitter, καθώς έκρινε ότι επικρατεί δυσμενές «κλίμα» μετά την απαγόρευσή του. Παράλληλα, απόρριψε κατηγορηματικά κάθε υπόνοια περί «φοροδιαφυγής».

Στο πλαίσιο των διήμερων συνομιλιών με τους Τούρκους υπευθύνους, η αμερικανική εταιρεία ανέφερε ότι έδωσε ορισμένες εξηγήσεις μετά τις σφοδρές επιθέσεις εκ μέρους του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις του.

«Δεν δεχθήκαμε ποτέ να ανοίξουμε γραφείο στην Τουρκία (...) οποιαδήποτε εταιρεία θα διατηρούσε επιφυλάξεις για το επενδυτικό κλίμα αν οι υπηρεσίες της είχαν απαγορευτεί» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αντιπρόεδρος του Twitter Κόλιν Κρόουελ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε σε πολλά μέσα ενημέρωσης στην Κωνσταντινούπολη.

Εδώ και πολλές εβδομάδες, ιστότοποι όπως ο YouTube έχουν βρεθεί στο στόχαστρο σφοδρών επιθέσεων εκ μέρους του Ερντογάν που τα κατηγορεί ότι δημοσιεύουν καταγγελίες διαφθοράς εναντίον του, τις οποίες ο ίδιος κρίνει συκοφαντικές και δυσφημιστικές.

Πολλοί Τούρκοι υπουργοί απαίτησαν από την εταιρεία που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ το άνοιγμα γραφείου στην Τουρκία. «Μια εταιρεία οφείλει να διαθέτει ένα γραφείο προκειμένου να μπορεί να πληρώνει φόρους», υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών, Μεχμέτ Σιμσέκ.

Το Σαββατοκύριακο ο τούρκος πρωθυπουργός κατηγόρησε το Twitter ότι φοροδιαφεύγει.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ