Κύπρος: Στην δημοσιότητα 11.000 ονόματα που έλαβαν δάνεια με χαριστικά επιτόκια!

Τη δημοσιοποίηση όλων των ονομάτων των προσώπων που είχαν εξασφαλίσει δάνεια με χαριστικά επιτόκια και των μπόνους των τραπεζικών, αποφάσισε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών της Κύπρου.

Σημειώνεται ότι στην έκθεση θα περιληφθεί και ο κατάλογος 11 χιλιάδων φυσικών και νομικών προσώπων, που είχαν μεταφέρει κεφάλαια στο εξωτερικό από τον Ιούνιο του 2012 έως τον Μάρτιο του 2013! 

Η δημοσιοποίηση θα γίνει με την έκθεση της για την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας και θα καταγράφονται τα ονόματα των τεσσάρων πολιτικών, που περιλαμβάνονται στον κατάλογο, τον οποίο κατέθεσαν οι τράπεζες, καθώς και οι επιστολές των εν λόγω πολιτικών προς τη Βουλή.

Η Επιτροπή αποφάσισε μάλιστα την συμπερίληψη παραρτημάτων με τις θέσεις των κομμάτων στην τελική έκθεση.

Αντιδρώντας, ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου , δήλωσε ότι το κόμμα «λειτούργησε και συνεχίζει να λειτουργεί με πλήρη διαφάνεια και δεν έχει να κρύψει οτιδήποτε».
Σχολιάζοντας το δημοσίευμα ο κ. Προδρόμου είπε ότι ο ΔΗΣΥ είχε δεχθεί το 2008 εισφορά 500.000 ευρώ από ομάδα εφοπλιστών από τη Βρετανία και την Ελλάδα για να χρηματοδοτηθεί η μετάβαση φοιτητών στην Κύπρο για τις εκλογές.

Ανέφερε πως μετά τα δημοσιεύματα και τον επίμονο ισχυρισμό ότι η προέλευση του ποσού εκείνου ήταν διαφορετική, ο ΔΗΣΥ έχει ήδη ζητήσει από τη Νομική Υπηρεσία ενημέρωση, προσθέτοντας ότι η συνάντηση έχει οριστεί να γίνει μετά το Πάσχα.
Πηγή: skai.gr