«Έχουμε συνομιλίες που δείχνουν πως ρωσικές μυστικές υπηρεσίες καθοδηγούν τους αυτονομιστές»

Καταγγελία πως οι φιλορώσοι αυτονομιστές που λειτουργούν στην ανατολική Ουκρανία δρουν υπό την καθοδήγηση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, και έχουν εντολή «να κάνουν χρήση των όπλων τους για να σκοτώσουν», εξαπέλυσαν την Τετάρτη οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες (FSB).

Η FSB ανακοίνωσε πως διαθέτει υποκλεμμένες «συνομιλίες μεταξύ ρώσων δολιοφθορέων», οι οποίες «μαρτυρούν ότι οι ενέργειες δολιοφθοράς στην ανατολική Ουκρανία τελούν υπό την καθοδήγηση αξιωματικών των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών του στρατού οι οποίοι δίνουν την κυνική εντολή ‘πυροβολήστε για να σκοτώσετε’ ουκρανούς στρατιώτες».

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως δύο ουκρανοί στρατιώτες, εκ των οποίων ο ένας αξιωματικός, έχουν αιχμαλωτιστεί από ένοπλους «εξτρεμιστές» στην ανατολική περιοχή του Λουχάνσκ.

Η φερόμενη απαγωγή έλαβε χώρα σε αυτοκινητόδρομο κοντά στην πόλη Κράσνι Λουτς, όπου οι δύο στρατιώτες «αιχμαλωτίστηκαν και οδηγήθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση από εξτρεμιστές». Οι δύο στρατιωτικοί είχαν σταματήσει για να επισκευάσουν βλάβη του υπηρεσιακού τους οχήματος, διευκρινίζει το υπουργείο Άμυνας.

Οι εν λόγω εξελίξεις έρχονται τη στιγμή που τεθωρακισμένα με ρωσικές σημαίες έχουν εντοπιστεί κοντά στις πόλεις Σλαβιάνσκ και Κραματόρσκ.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο