Ναυτική τραγωδία με 292 αγνοούμενους και 3 νεκρούς στη Νότια Κορέα (upd)

Κλιμακώνονται οι φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς από το ναυάγιο επιβατικού πλοίου, με 459 επιβαίνοντες, στα ανοιχτά των νοτιοδυτικών παραλίων της Νοτίου Κορέας.

Το σκάφος, που βρίσκεται πλέον κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, έστειλε σήμα κινδύνου στις 3:00 το πρωί ώρα Ελλάδος (9:00 τοπική ώρα), με τις ελπίδες για εντοπισμό επιζώντων να μειώνονται συνεχώς.

Σε 292 ανέρχονται οι αγνοούμενοι, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, οι οποίες νωρίτερα παραδέχτηκαν λάθος καταμέτρηση των διασωθέντων και των αγνοούμενων σε προγενέστερους απολογισμούς που έδωσαν στη δημοσιότητα.

Επί τόπου επιχειρούν δύτες και πλήθος σκαφών και ελικοπτέρων.

Έως τώρα έχουν επιβεβαιωθεί τρεις θάνατοι. Ανάμεσα στους νεκρούς φαίνεται πως βρίσκεται και ένας μαθητής.

Έχουν διασωθεί 164 άτομα. Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο υφυπουργός Ασφάλειας Λι Γκουένγκ Ογκ είχε ανακοινώσει τη διάσωση 328 ανθρώπων από τα νερά.

Ακόμα και ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων ήταν αρχικά άγνωστος, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για 475 ως 477 ανθρώπους, και τον νεότερο απολογισμό να τον τοποθετεί στους 459.

Οι περισσότεροι από τους επιβάτες, 325 τον αριθμό, είναι μαθητές που συμμετείχαν σε τετραήμερη σχολική εκδρομή προς το νησί Τζεγιού.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα πριν τη βύθιση του πλοίου ακούσθηκε ένας ισχυρός ήχος πρόσκρουσης.







Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ