Κίεβο: Φιλορώσοι διαδηλωτές κατάσχεσαν όπλα στην ανατολική Ουκρανία

Φιλορώσοι διαδηλωτές που εισέβαλαν στο αρχηγείο των υπηρεσιών ασφάλειας στην πόλη Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας κατάσχεσαν όπλα και η τροχαία έχει αποκλείσει τις εισόδους στην πόλη, ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία.

"Άγνωστοι που βρίσκονται στο κτίριο εισέβαλαν στο οπλοστάσιο του κτιρίου και κατάσχεσαν όπλα", αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών Αρσεν Αβάκοφ έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook ότι το κτίριο της περιφερειακής διοίκησης σε άλλη ανατολική πόλη, το Χάρκοβο, εκκαθαρίστηκε από τους "αυτονομιστές" διαδηλωτές.

Φιλορώσοι διαδηλωτές εισέβαλαν επίσης στο κτίριο της περιφερειακής διοίκησης στην πόλη Νονέτσκ χθες.

Νέα εστίας έντασης άναψε στο μεταξύ την Κυριακή στην Ουκρανία, αφότου ομάδα φιλορώσων διαδηλωτών κατέλαβε το κυβερνείο της ανατολικής πόλης Ντόνετσκ, υψώνοντας τη ρωσική σημαία, ενώ στο Λουχάτσκ ρωσόφιλοι κατέλαβαν την έδρα των υπηρεσιών ασφαλείας.

Τόσο στο Ντόνετσκ όσο και στο Λουχάτσκ εκτυλίχθηκαν βίαια επεισόδια, με του διαδηλωτές ωστόσο να σπάνε τελικά τους αστυνομικούς κλοιούς.

Στο Ντόνετσκ, οι καταληψίες, που αποσπάστηκαν από διαδήλωση περίπου 2.000 ατόμων, φώναξαν συνθήματα όπως «Το Ντόνετσκ είναι ρώσικη πόλη».

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ