Κλείσιμο

Άρση του μπλόκο και στο YouTube ζήτησε τουρκικό δικαστήριο

Την άρση της απαγόρευσης λειτουργίας του YouTube στην Τουρκία, η οποία επιβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα από την κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διέταξε δικαστήριο της Άγκυρας, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η απόφαση της Παρασκευής συμπίπτει με την άρση του αποκλεισμού της πρόσβασης στο Twitter, έπειτα από τη σχετική απόφαση του ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου της Τουρκίας, το οποίο έκρινε ότι το μπλόκο παραβίαζε την ελευθερία της έκφρασης.

Ο κ. Ερντογάν επέκρινε έντονα την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου, σχολιάζοντας πως η κυβέρνηση συμμορφώνεται μεν αλλά ότι ο ίδιος δεν τη σέβεται.

Η απαγόρευση πρόσβασης στο YouTube τέθηκε σε εφαρμογή στην Τουρκία μετά τη διαρροή εμπιστευτικής συνομιλίας μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Χακάν Φιντάν και δύο ακόμα ανώτατων αξιωματούχων, όπου εξεταζόταν αφορμή για ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

Τόσο το Twitter όσο και YouTube απετέλεσαν εργαλεία διανομής και δημοσιοποίησης συνομιλιών που φέρονται να εμπλέκουν προσωπικά τον ίδιο τον κ. Ερντογάν στο πολύκροτο σκάνδαλο κυβερνητικής διαφθοράς που ταλανίζει την Τουρκία από τα τέλη του 2013.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ