Εντοπίστηκαν περίπου 300 πιθανά συντρίμμια του Boeing από ταϊλανδικό δορυφόρο

Περί τα 300 συντρίμμια εντοπίστηκαν από ταϊλανδικό δορυφόρο σε περιοχή που διεξάγεται η έρευνα για την πτήση ΜΗ370 στον Ινδικό Ωκεανό, ανοικτά του Περθ στην Αυστραλία, ανακοίνωσε σήμερα η δημόσια υπηρεσία δορυφόρων της Ταϊλάνδης (GISTDA).

"Ένας ταϊλανδικός δορυφόρος εντόπισε περί τα 300 αντικείμενα, μεγέθους από δύο έως 15 μέτρα, να επιπλέουν στον Ινδικό Ωκεανό", σε απόσταση 2.700 χλμ. ανοικτά του Περθ, δήλωσε ο 'Ανοντ Σνίντβονγκς, εκτελεστικός διευθυντής της GISTDA.

"Ωστόσο δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε, δεν τολμάμε να επιβεβαιώσουμε, ότι είναι συντρίμμια του αεροσκάφους", πρόσθεσε ο ταϊλανδός αξιωματούχος.

Οι δορυφορικές εικόνες που ελήφθησαν την Τρίτη δεν μπόρεσαν να αναλυθούν παρά χθες, διευκρίνισε η υπηρεσία προσθέτοντας ότι η πληροφορία διαβιβάσθηκε στη Μαλαισία.

Τα αντικείμενα αυτά είναι διασκορπισμένα σε περιοχή πολλών εκατοντάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων, 2.700 χλμ. νοτιοδυτικά του Περθ, 200 χλμ. από την περιοχή που επισημάνθηκε από το γαλλικό δορυφόρο, σύμφωνα με την ταϊλανδική υπηρεσία. Οι εικόνες του γαλλικού δορυφόρου είχαν εντοπίσει την παρουσία 122 επιπλεόντων αντικειμένων σε μια περίμετρο 400 τετραγωνικών χιλιομέτρων στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, εντός της περιοχής των επιχειρήσεων που καθορίστηκε από τις εμπλεκόμενες στις έρευνες χώρες.

Καταιγίδες και σφοδροί άνεμοι οδήγησαν σήμερα στη διακοπή των ερευνών για το Boeing 777 της Malaysia Airlines στον νότιο Ινδικό Ωκεανό.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ