Kύπρος: Επεισόδια από ακροδεξιούς σε εκδήλωση με ομιλητή τον Ταλάτ (video)

Επεισόδια με «πρωταγωνιστές μέλη του ΕΛΑΜ (Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο – «αδελφό» κόμμα της Χρυσής Αυγής) σημειώθηκαν την Τετάρτη στη Λεμεσό σε εκδήλωση με θέμα «Προοπτικές επίλυσης του κυπριακού και επανένωσης της Κύπρου» όπου ομιλητής μεταξύ άλλων ήταν ο τέως κατοχικός ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Η κυπριακή αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις, ενώ Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος, ο οποίος προσπάθησε να φωτογραφήσει τα μέλη του ΕΛΑΜ δέχθηκε επίθεση και τραυματίστηκε ελαφρά.

Σύμφωνα με το κυπριακό κανάλι Σίγμα, τα επεισόδια άρχισαν γύρω στις 17.30, όταν μέλη του ΕΛΑΜ συγκεντρώθηκαν έξω από το πολιτιστικό κέντρο που γινόταν η εκδήλωση και προσπάθησαν στη συνέχεια να ανοίξουν την πόρτα και να εισέλθουν στο χώρο της εκδήλωσης με απειλητικές διαθέσεις. Αμέσως κλήθηκαν ενισχύσεις από την Αστυνομία, όμως τα μέλη του ΕΛΑΜ πέτυχαν τον αρχικό στόχο τους αν και στη συνέχεια απωθήθηκαν.



Γύρω στις 20.30 μερίδα των διαδηλωτών κατόρθωσαν να ανοίξουν πλαϊνή είσοδο της αίθουσας και στη συνέχεια να ρίξουν αναμμένο πυρσό ο οποίος κατέληξε δίπλα ακριβώς από τον αμερικανό πρέσβη Τζον Κόνινγκ που παρίστατο στην εκδήλωση. Στη συνέχεια σημειώθηκαν μεμονωμένα επεισόδια μέχρι που τελικά τα μέλη του ΕΛΑΜ αποχώρησαν.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης δεδομένου ότι δεν έχει επιλυθεί το κυπριακό καθώς και για την παρουσία του τέως κατοχικού ηγέτη τον οποίο θεωρούν ως ένα από τους υπαίτιους της τουρκικής εισβολής.
Πηγή: skai.gr