Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο κύπριος ΥΕΘΑ Τάσος Μητσόπουλος

Έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή, σε ηλικία μόνον 48 ετών, ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Τάσος Μητσόπουλος, ο οποίος την Παρασκευή υπέστη ρήξη ανευρύσματος εγκεφάλου.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες ομάδας ιατρών από την Κύπρο, την Ελλάδα και το Ισραήλ, ο Τάσος Μητσόπουλος υπέκυψε στις 13:30 το μεσημέρι του Σαββάτου. Το μοιραίο είχαν προαναγγείλει νωρίτερα οι θεράποντες ιατροί του, κάνοντας λόγο για «μη αναστρέψιμη κατάσταση».

Στο πλευρό του μέχρι το τελευταίο λεπτό βρισκόταν η οικογένεια του, μέλη του υπουργικού συμβουλίου, συνεργάτες, φίλοι, αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων.

Συγκλονισμένος, ο υπουργός Υγείας, Φίλιππος Πατσαλής μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι η Κύπρος έχασε έναν εξαίρετο άνθρωπο.

Ο Τάσος Μητσόπουλος εκτελούσε χρέη υπουργού Άμυνας μόνο για 10 ημέρες, από τις 12 Μαρτίου, αφότου ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης προχώρησε σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Προηγουμένως ήταν υπεύθυνος για το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Συγκοινωνιών.

Για «έναν σπουδαίο πατριώτη και καλό φίλο, έναν εξαίρετο άνθρωπο»,έκανε λόγο ο έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επισημαίνοντας ότι ο Τάσος Μητσόπουλος, διακρινόταν για την αγάπη του στην Ελλάδα και το πάθος του για την εθνική υπόθεση της μαρτυρικής Μεγαλονήσου.

Την οδύνη του και τα ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Ο Τάσος Μητσόπουλος υπήρξε ένας υπεύθυνος πολιτικός, ένας ωραίος άνθρωπος, ο οποίος, καθόλη τη διάρκεια της ζωής του, σε όποιο αξίωμα και αν υπηρέτησε, εργάστηκε άοκνα, για τα δίκαια του λαού της Κύπρου. Η μνήμη του θα είναι πάντα ζωντανή», συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.

Βιογραφικό:

Ο Τάσος Μητσόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, είχε αναμειχθεί από νωρίς στα κοινά, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, καθώς και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Διετέλεσε μέλος της Νεολαίας του Δημοκρατικού Συναγερμού για 22 χρόνια, και επίσης αντιπρόεδρος και γενικός γραμματέας της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος την τετραετία 1989-1993, χρονικό διάστημα στο οποίο εργαζόταν ως ειδικός σύμβουλος του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.
Ο Τάσος Μητσόπουλος διετέλεσε στην Αθήνα διευθυντής του γραφείου του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Διετέλεσε, επίσης, διευθυντής του γραφείου του πρώην προέδρου του ΔΗΣΥ και νυν προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.
Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Λάρνακας το 2006, συγκεντρώνοντας υψηλά ποσοστά και επανεξελέγη το 2011, εξασφαλίζοντας την πρωτιά στην επαρχία. Υπηρέτησε στον ΔΗΣΥ σε διάφορες θέσεις, μεταξύ των οποίων εκείνη του εκπροσώπου Τύπου για εννέα χρόνια και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου για μια διετία.
Με την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας, τον Φεβρουάριο του 2013, ο Τάσος Μητσόπουλος διορίστηκε πολιτικός προϊστάμενος στο Υπουργείο Συγκοινωνιών, από το οποίο μετακινήθηκε στο Υπουργείο Άμυνας, μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό.
Ήταν νυμφευμένος με τη δημοσιογράφο Κατερίνα Βάτη, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τη Χαρά και τον Αρη.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ