Θα μπορούσε το χαμένο Μπόινγκ να εντοπιστεί από τις 9 Μαρτίου;

Oι αρχές της Μαλαισίας αγνόησαν ενδείξεις από βρετανική εταιρεία κατασκευής δορυφόρων που τις ενημέρωσε ότι το αεροπλάνο μπορεί να έχει συντριβεί στον Ινδικό Ωκεανό δύο μόλις ημέρες μετά την εξαφάνισή του (9 Μαρτίου) σύμφωνα με ρεπορτάζ του ABC Νews. 

Το αμερικανικό δίκτυο ανέφερε ότι η βρετανική εταιρεία Ιnmarsat είχε ενδείξεις ότι το απολεσθέν αεροσκάφος της Malaysia Airlines μπορεί να συνετρίβη στον Ινδικό Ωκεανό δύο ημέρες μετά την εξαφάνιση του.

«Αυτό είναι πολύ ανησυχητικό, όταν σκέφτεσαι το χαμένο χρόνο και ότι ό,τι υπήρχε στο νερό μπορεί να σκορπίστηκε», δήλωσε στο ABC News ο σύμβουλος Tom Haueter , πρώην ερευνητής στο Αμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών Τομ Χάουετερ.

Η Inmarsat είπε στο ABC News ότι είχε μια «αρχική ιδέα» στις 9 Μαρτίου, και ότι έως τις 10 Μαρτίου ήταν «σχεδόν βέβαιη» ότι τα κλιμάκια έρευνας θα πρέπει να αναζητήσουν το Μπόινγκ στο νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Η Inmarsat μοίρασε τα δεδομένα της με μια συνεργαζόμενη εταιρεία στις 11 Μαρτίου και με ερευνητές της Μαλαισίας στις 12 Μαρτίου.

Όπως έγινε γνωστό οι φωτογραφίες που δόθηκαν την Πέμπτη στη δημοσιότητα από δορυφόρο -και απεικονίζουν δύο αντικείμενα να πλέουν στον Ινδικό Ωκεανό-έχουν καταγράφει πριν από τέσσερις ημέρες. Όπως εξήγησαν όμως οι αυστραλιανές αρχές, ερευνούν από την πρώτη στιγμή τα αντικείμενα και έχουν έρθει σε επαφή με όλες τις ενδιαφερόμενες χώρες.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ