Η Κριμαία μπλοκάρει την είσοδο σε δυο υπουργούς από το Κίεβο

Εντολή στον πρώτο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον προσωρινό υπουργό Άμυνας να μεταβούν αεροπορικώς στην Κριμαία, έδωσε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιατσένιουκ.

Ο Ουκρανός υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου Οστάπ Σεμεράκ ανέφερε ότι οι δύο Υπουργοί Γιαρέμα και ο Τενιούχ θα αναλάβουν «να εξασφαλίσουν πως η σύγκρουση δεν θα γίνει στρατιωτικής φύσης».

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ δήλωσε πως δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ρωσίας επικύρωσε σήμερα ομόφωνα τη συνθήκη για την ένταξη της Κριμαίας στη ρωσική επικράτεια, η οποία υπογράφηκε χθες από τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Το Συνταγματικό Δικαστήριο επιβεβαίωσε ότι η συνθήκη είναι σύννομη με το ρωσικό Σύνταγμα», δήλωσε ο πρόεδρος Βαλέρι Ζόρκιν. «Η απόφαση ελήφθη ομοφώνως», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, τη βάση του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού στη Σεβαστούπολη κατέλαβαν το πρωί 200 άοπλοι φιλορώσοι πολιτοφύλακες χωρίς να πέσει πυροβολισμός, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Ναυτικού.

Διευκρίνισε ότι αφού πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη βάση, στη συνέχεια έκοψαν το συρματόπλεγμα και διείσδυσαν στις εγκαταστάσεις της βάσης, όπου οχυρώθηκαν στο εσωτερικό του κτιρίου, ύψωσαν ρωσικές σημαίες και ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις.

«Ακόμη και αν έχουμε την άδεια (του Κιέβου) να χρησιμοποιήσουμε τα όπλα μας για την άμυνά μας , δεν το κάναμε και δεν θα το κάνουμε», τόνισε.

Νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ιχόρ Τενιούχ, διεμήνυσε ότι «Τα ουκρανικά στρατεύματα δεν θα αποσυρθούν από την Κριμαία», παρά το γεγονός ότι ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε τη συνθήκη προσάρτησης της περιοχής στη Ρωσία.

Διαβάστε ΕΔΩ τις προηγούμενες εξελίξεις.
Πηγή: skai.gr