Κυρώσεις σε 7 ρώσους αξιωματούχους ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ – εκτός λίστας ο Πούτιν

Το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων επτά ρώσων αξιωματούχων που εμπλέκονται στην επέμβαση της Ρωσίας στην Κριμαία ανακοίνωσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, λίγη ώρα αφότου οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν στην επιβολή κυρώσεων σε 21 ρώσους και ουκρανούς αξιωματούχους.

Παράλληλα τίθενται σε εφαρμογή οι προαποφασισμένες κυρώσεις σε βάρος τεσσάρων Ουκρανών, του ρωσόφιλου πρωθυπουργού της Κριμαίας Σεργκέι Ακσιόνοφ, του προέδρου της κριμαϊκής Βουλής Βλαντιμίρ Κονσταντίνοφ, του πρώην προεδρικού επιτελάρχη της Ουκρανίας Βίκτορ Μέντβετσουκ και του αποπεμφθέντος ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Στους αξιωματούχους δεν περιλαμβάνεται ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ανάμεσα στους «στόχους» των κυρώσεων που ανακοινώθηκαν βρίσκονται ο Ντμίτρι Ρογκοζίν, αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, ο στενός σύμβουλος του κ. Πούτιν Σεργκέι Γκλάζιεφ, ο Βλάντισλαβ Σούρκοφ, βοηθός του κ. Πούτιν, και η πρόεδρος της Άνω Βουλής Βαλεντίνα Ματβιγιένκο.

Παράλληλα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως ταυτοποιεί τα περιουσιακά στοιχεία και άλλων προσώπων, που δεν είναι μεν κυβερνητικοί αξιωματούχοι αλλά χρησιμοποιούν την περιουσία τους ώστε να δράσουν εκ μέρους της Μόσχας.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ