Κλείσιμο

Νέο πλήγμα για την κυβέρνηση Ερντογάν μετά τη διαρροή νέας «μαύρης» συνομιλίας

Νέους «πονοκεφάλους» στην κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκαλεί νέα υποκλεμμένη τηλεφωνική συνδιάλεξη που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, και «θέλει» έναν πρώην υπουργό να διαμαρτύρεται διότι δεν είχε λάβει χρηματισμό ύψους 10 εκατ. ευρώ από γνωστό επιχειρηματία.

Στην επίμαχη τηλεφωνική συνδιάλεξη, ο Ρεζά Ζαράμπ, επιχειρηματίας με καταγωγή από το Ιράν και το Αζερμπαϊτζάν, εξηγεί σε έναν έμπιστό του, κάποιον Αμπντουλάχ Χαπανί, ότι ο πρώην υπουργός Οικονομίας Ζαφέρ Τσαγλαγιάν διαμαρτύρεται διότι δεν έχει λάβει τα 10 εκατ. ευρώ που του έχουν υποσχεθεί, σε αντάλλαγμα για την ανάθεση μίας κρατικής σύμβασης.

Η φωνή που φέρεται να ανήκει στον Ζαράμπ συνεχίζει λέγοντας ότι του προκαλεί «μεγάλη έκπληξη» το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός δεν έχει λάβει την «προμήθειά», του και προσθέτει ότι πρέπει να έχει γίνει «κάποιο λάθος».

Ο Τσαγλαγιάν και άλλοι τρεις υπουργοί έχασαν τις θέσεις τους στην κυβέρνηση του Ερντογάν κατά τον ευρύ ανασχηματισμό που ακολούθησε την έναρξη της πολύκροτης έρευνας για υποθέσεις διαφθοράς και διασπάθισης δημόσιου χρήματος. Στην υπόθεση εμπλέκονται επίσης ο γιος του εν λόγω υπουργού και δεκάδες ακόμη πρόσωπα που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα AKP.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και ο Ζαράμπ, σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορίες πριν απελευθερωθεί, την περασμένη εβδομάδα, μαζί με άλλους υπόπτους.

Σύμφωνα με αστυνομικά έγγραφα, ο υιός Τσαγλαγιάν κατηγορείται πως ενήργησε ως διαμεσολαβητής για τις παράνομες «συναλλαγές», ενώ ο Ζαράμπ πιστεύεται πως σχημάτισε ένα δίκτυο που χρημάτιζε αξιωματούχους προκειμένου να αποκρύψουν παράνομες πωλήσεις χρυσού στο Ιράν (σε βάρος του οποίου είχαν επιβληθεί διεθνείς κυρώσεις) μέσω της κρατικής τράπεζας Halkbank.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ