«Μυστήριο» παραμένει η εξαφάνιση του αεροσκάφους – πιθανή η αεροπειρατεία

«Μυστήριο» παραμένει η μοίρα του αγνοούμενου αεροσκάφους της Malaysia Airlines με 239 επιβαίνοντες, το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ το βράδυ της Παρασκευής (20:40 ώρα Ελλάδος) ενώ πετούσε στα 35.000 πόδια πάνω από τη Νότια Σινική Θάλασσα, όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Μαλαισίας, Αμπντούλ Ραχμάν.

Ο κ. Ραχμάν σημείωσε πως οι Αρχές δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο της αεροπειρατείας σχετικά με την εξαφάνιση του αεροσκάφους.

Μάλιστα, ο ίδιος υπενθύμισε την περίπτωση του αεροσκάφους της Air France, που κατέπεσε στον Ατλαντικό το 2009, και χρειάστηκαν δύο χρόνια για τον εντοπισμό του.

Δεδομένης της απουσίας συντριμμιών, οι Αρχές εξετάζουν και το ενδεχόμενο το αεροπλάνο να καταστράφηκε εν πτήσει.

Εν τω μεταξύ, άκαρπες έχουν αποδειχθεί έως τώρα οι προσπάθειες εξεύρεσης του αντικειμένου που φωτογραφήθηκε το απόγευμα της Κυριακής από βιετναμέζικο υδροπλάνο, στα νερά νοτιοανατολικά του Βιετνάμ, και εκτιμάται ότι μπορεί να πρόκειται για τμήμα πόρτας του αγνοούμενου Boeing 777-200.

Από την πλευρά τους, οι Αρχές της Μαλαισίας ανακοίνωσαν πως τα εν λόγω ευρήματα δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως.

Τούτων όλων δοθέντων, μοναδικό πραγματικό εύρημα που μπορεί να δώσει απαντήσεις για τη «μοίρα» του αεροσκάφους είναι οι δύο μεγάλες πετρελαιοκηλίδες, μήκους 9 έως 15 χιλιομέτρων. που εντοπίστηκαν το Σάββατο, πάλι ανοιχτά του Βιετνάμ. Εντός της Δευτέρας αναμένεται να ληφθούν δείγματα από τις κηλίδες, ώστε να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για καύσιμο αεροσκάφους.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλης κλίμακας επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης στα νερά ανοιχτά της Μαλαισίας και του Βιετνάμ, με τη συμμετοχή 40 σκαφών και 34 αεροσκαφών από εννέα διαφορετικά κράτη.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ