«Αλτ» και πυροβολισμοί στον αέρα για παρατηρητές ΟΑΣΕ στην είσοδο της Κριμαίας

Την είσοδο των παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στη χερσόνησο της Κριμαίας εμπόδισαν το απόγευμα του Σαββάτου ρωσόφιλες δυνάμεις, βάλλοντας μάλιστα προειδοποιητικά στον αέρα, όπως μεταδίδουν το Associated Press και το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με ανταποκριτή του AP που βρισκόταν στο σημείο εισόδου, στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου, οι ένοπλοι είπαν στους παρατηρητές ότι δεν έχουν καμία εξουσιοδότηση να εισέλθουν στην Κριμαία.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς.

Πρόκειται για την τρίτη ανεπιτυχή απόπειρα των στρατιωτικών παρατηρητών του ΟΑΣΕ να εισέλθουν στην Κριμαία κατά τις τελευταίες ημέρες. Στόχος της αποστολής είναι να διαπιστώσει τη ρωσική στρατιωτική παρουσία στην περιοχή.

Η Μόσχα αρνείται πως οι ένοπλοι που έχουν θέσει την Κριμαία υπό τον έλεγχό τους είναι ρώσοι στρατιώτες, ισχυριζόμενη πως πρόκειται για ρωσόφιλες «ομάδες αυτοάμυνας».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Κριμαίας, μιλώντας στη ρωσική τηλεόραση, διεμήνυσε στη Δύση και το Κίεβο πως «κανείς δεν έχει τη δυνατότητα» να ακυρώσει το δημοψήφισμα της 16ης Μαρτίου, όπου οι κάτοικοι της χερσονήσου θα κληθούν να ψηφίσουν εάν επιθυμούν ένταξη στη Ρωσία ή όχι.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ