Ουκρανία: Υπό τον έλεγχο του Τουρτσίνοφ οι ένοπλες δυνάμεις

Ο προσωρινός πρόεδρος της Ουκρανίας Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ ανέλαβε τα καθήκοντα του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων, όπως ανακοινώθηκε σήμερα Τετάρτη στην ιστοσελίδα της προεδρίας.

Σύμφωνα με τον βουλευτή Βαλέρι Πάτσκαν η σύνθεση της νέας κυβέρνησης εθνικής ενότητας θα ανακοινωθεί το απογευμα (19.00) στη Μαϊντάν, την κεντρική πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου ενώπιον των διαδηλωτών.

Πριν ανακοινωθεί δημόσια, η σύνθεση της νέας κυβέρνησης -σύμφωνα με τον βουλευτή - θα πρέπει να λάβει την έγκριση του «Συμβουλίου της Μαϊντάν», το πολιτικό σχήμα που συγκεντρώνει τα κόμμα της αντιπολίτευσης, τα μέλη της κοινωνίας πολιτών και τις ριζοσπαστικές οργανώσεις.

Τη διάλυση των ειδικών δυνάμεων της Ουκρανικής αστυνομίας για την καταστολή των ταραχών, των περιβόητων Μπερκούτ («Χρυσός Αετός» στα ουκρανικά), που βαρύνεται με δολοφονίες, και προκαλούσε τρόμο στους διαδηλωτές, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο προσωρινός υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας στη σελίδα του στο Facebook.

Στο μεταξύ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κάλεσε σήμερα τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη να «καταδικάσει αποφασιστικά» την ενίσχυση του «εθνικιστικού και νεοφασιστικού κλίματος» στη δυτική Ουκρανία.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ