Ρωσία: Έχουμε βίντεο που αποδεικνύει ότι εξτρεμιστές προκάλεσαν τις ταραχές στην Ουκρανία

Οπτικοακουστικό υλικό με στοιχεία που πιστοποιούν ότι οι αιματηρές ταραχές στην Ουκρανία προκλήθηκαν από «εξτρεμιστές» πρόκειται να παρουσιάσει –όπως υποστηρίζει- η Μόσχα στην ΕΕ και τον ΟΑΣΕ. Το πότε θα κοινοποιηθεί το οπτικοακουστικό υλικό δεν έχει γίνει γνωστό.

Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στο λογαριασμό του στο Facebook, "τα δυτικά μέσα ενημέρωσης προτιμούν να μην μιλήσουμε για τις ταραχές και για ό,τι πραγματικά ήταν οι διαδηλώσεις που διοργανώνονται από εξτρεμιστικές ομάδες. Ίσως οι ηγέτες των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων δεν γνωρίζουν τις ενέργειες αυτών των εξτρεμιστών οι οποίοι ήταν μεταμφιεσμένοι ως πολίτες".

"Είμαστε βαθύτατα ανήσυχοι για το τι συμβαίνει στην Ουκρανία. Είμαστε αιφνιδιασμένοι ακούγοντας ότι ορισμένες δυτικές χώρες παρερμηνεύουν τα γεγονότα, προσπαθώντας να επηρεάσουν την κατάσταση", δήλωσε χαρακτηριστικά το ρωσικών υπουργείο Εξωτερικών.

Η Ρωσία δεν πρόκειται να παρέμβει στην ουκρανική υποθέσεις και αναμένει οι δυτικές χώρες να κάνουν το ίδιο δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

"Επιβεβαιώσαμε την αρχή μας της μη επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας και περιμένουμε όλοι να επιμείνουν σε μια παρόμοια λογική και να χρησιμοποιήσουν τις επαφές τους με διάφορες πολιτικές δυνάμεις στην Ουκρανία για την προώθηση της ειρήνης», συνέχισε.

"Κανείς δεν πρέπει να προσπαθήσει να κερδίσει κάποια βραχυπρόθεσμα μονομερή οφέλη σε ένα στάδιο κατά το οποίο απαιτείται εθνικός διάλογος και η επιστροφή της όλης κατάστασης στη νομιμότητα", πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Στο μεταξύ, την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Ουκρανίας στις πρόωρες εκλογές της 25ης Μαΐου ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο εκ των ηγετών της αντιπολίτευσης Βιτάλι Κλίτσκο.

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ