Δυο ακόμη νεκροί από την ισχυρή κακοκαιρία στη Βρετανία (upd - φωτό)

Το θάνατο δύο ανθρώπων προκάλεσαν τη νύχτα της Παρασκευής οι νέοι θυελλώδεις άνεμοι που πλήττουν τη Βρετανία.

Ένας άνδρας ηλικίας 85 ετών που επέβαινε στο βρετανικό κρουαζιερόπλοιο Μάρκο Πόλο τραυματίστηκε θανάσιμα όταν ένα τεράστιο κύμα έσπασε τζάμια του πλοίου, καθώς αυτό έπλεε στη Θάλασσα της Μάγχης με κατεύθυνση προς το λιμάνι του Τίλμπερι στο Έσεξ.

Ο 85χρονος πέθανε παρά την άμεση διαμετακομιδή του στη στεριά με ελικόπτερο διάσωσης. Μία γυναίκα ηλικίας περίπου 70 ετών χρειάστηκε επίσης να μεταφερθεί με το ελικόπτερο για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.



Στο κέντρο του Λονδίνου μία 49χρονη σκοτώθηκε όταν πέτρες από κτίριο έπεσαν πάνω στο αυτοκίνητό της. Πιστεύεται ότι ο θάνατός της ήταν ακαριαίος. Οι δύο άλλοι επιβαίνοντες και ένας περαστικός τραυματίστηκαν ελαφρά.

Οι νέοι άνεμοι στη νότια Αγγλία μετρήθηκαν στα 129 χιλιόμετρα την ώρα και τώρα κατευθύνονται προς τα βόρεια. Νωρίτερα την Παρασκευή εκδηλώθηκαν νέες έντονες βροχοπτώσεις κυρίως στα νοτιοδυτικά. Οι βροχές σε συνδυασμό με τα ψηλά κύματα στα παράλια προκάλεσαν νέες πλημμύρες, με το συσσωρευμένο νερό σε ορισμένες περιοχές να φτάνει μέχρι περίπου το ένα μέτρο.



140.000 νοικοκυριά είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα το πρωί του Σαββάτου, ενώ σοβαρότατα εξακολουθούν να είναι τα προβλήματα κυρίως στο σιδηροδρομικό, αλλά και στο οδικό δίκτυο της χώρας.

Την επέμβαση σωστικών συνεργείων χρειάστηκαν οι 32 θαμώνες παραλιακού εστιατορίου στο Μίλφορντ-ον-Σι στο Χάμσαϊρ της νότιας Αγγλίας, καθώς πέτρες και κύματα έσπασαν τα ψηλά τζάμια του εστιατορίου, χωρίς πάντως να σημειωθούν σοβαροί τραυματισμοί.



Τεράστια προβλήματα καταγράφονται σε όλο το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο της Βρετανίας, με εκατοντάδες δέντρα να έχουν ξεριζωθεί από τους ισχυρούς ανέμους και να έχουν πέσει σε δρόμους και σιδηροδρομικές γραμμές. Πολλά δρομολόγια τρένων έχουν ακυρωθεί.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν πιθανότατα από την Κυριακή, λέγοντας ότι αυτό το νέο κύμα βροχής και ανέμων είναι το τελευταίο μεγάλο από τα διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας των τελευταίων εβδομάδων.



Πηγή: Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο - Newsdesk ΣΚΑΪ