«Έτοιμος να καταθέσει» για το σκάνδαλο διαφθοράς ο γιος του Ερντογάν

«Έτοιμος να καταθέσει» ενώπιον των τουρκικών Αρχών για το πολύκροτο σκάνδαλο διαφθοράς που ταλανίζει την Τουρκία από τα μέσα Δεκεμβρίου είναι ο γιος του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μπιλάλ, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του στο κρατικό τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Το όνομα του Μπιλάλ ενεπλάκη στο σκάνδαλο καθώς φέρεται να συνδέεται με την υπόθεση κατασκευής φοιτητικής εστίας στην Κωνσταντινούπολη, εστία που παραχωρήθηκε σε ίδρυμα στη διοίκηση του οποίου βρίσκεται ο ίδιος.

Η υπόθεση Μπιλάλ έλαβε μεγαλύτερες διαστάσεις όταν, στις 26 Δεκεμβρίου, ο εισαγγελέας που είχε αναλάβει το δεύτερο γύρο ερευνών για το σκάνδαλο διαφθοράς απομακρύνθηκε αιφνιδιαστικά από την υπόθεση. Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, την ακριβώς προηγούμενη ημέρα, στις 25 Δεκεμβρίου, ο εισαγγελέας είχε υπογράψει κλήτευση προς τον Μπιλάλ Ερντογάν, ενώ επίκειτο νέος γύρος συλλήψεων.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Ερντογάν είχε αντικαταστήσει μέσω ανασχηματισμού 10 υπουργούς, συμπεριλαμβανομένων τριών που είχαν εμπλακεί μέσω των υιών τους στο σκάνδαλο.

Υπενθυμίζεται πως ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ έχει αρνηθεί την ύπαρξη οιουδήποτε εγγράφου για κλήση ή σύλληψη του Μπιλάλ.

Ο ίδιος ο τούρκος πρωθυπουργός έχει δηλώσει πως η όλη έρευνα είναι μία συνωμοσία που έχει ως τελικό στόχο τον ίδιο, προσθέτοντας μάλιστα πως θα αποκήρυσσε παιδί του που θα εμπλεκόταν πραγματικά σε τέτοιε υποθέσεις.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ