Πάνω από 1.200 αστυνομικούς αφόπλισε το Μεξικό για δεσμούς με καρτέλ

Περισσότερους από 1.200 τοπικούς αστυνομικούς οι οποίοι είναι ύποπτοι για συνεργασία με συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών αφόπλισαν στην δυτική πολιτεία του Μιτσοακάν οι Αρχές του Μεξικού, οι οποίες ανακοίνωσαν επίσης τη σύλληψη 38 μελών της διαβόητης οργάνωσης «Ναίτες Ιππότες», που δρα στην περιοχή.

Οι συνολικά 1.209 αστυνομικοί, οι οποίοι θα ερευνηθούν, κατηγορούνται πως συνωμοτούν με τα καρτέλ των ναρκωτικών από τις ένοπλες πολιτοφυλακές αυτοπροστασίας που έχουν σχηματίσει κάτοικοι της Μιτσοακάν, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το κύμα βίας που ταλανίζει την πολιτεία.

Στο πλαίσιο των ερευνών, οι ομοσπονδιακές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναλάβει τον έλεγχο 27 εκ των 113 δήμων της πολιτείας.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες «Ιππότες» βρίσκεται ένα από τα φερόμενα ως ηγετικά μέλη της συμμορίας, ο 37χρονος Χεσούς Βάσκεζ Μάσιας, γνωστός με το ψευδώνυμο «Ο Ταύρος».

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ομάδες αυτοπροστασίας, ο Μάσιας δεν είναι επικεφαλής των «Ιπποτών», αλλά ένας από τους γνωστούς εκτελεστής της συμμορίας.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ