Κύπρος: Ποινική έρευνα για το σκάνδαλο αγοραπωλησίας τουρκοκυπριακής γης

Το ενδεχόμενο διεξαγωγής ποινικής έρευνας εναντίον και άλλων, πλην των ήδη εμπλεκόμενων προσώπων, εισηγήθηκε η τριμελής επιτροπή που διερεύνησε το σκάνδαλο αγοραπωλησίας τουρκοκυπριακής γης στην περιοχή Δρομολαξιάς, κοντά στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Το πόρισμα, (που αποτελείται από 302 σελίδες) δόθηκε την Πέμπτη το βράδυ στη δημοσιότητα, καταγράφει τα γεγονότα της επένδυσης από την Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ, για την αγορά τουρκοκυπριακού τεμαχίου γης, για το οποίο ο ιδιοκτήτης πήρε μόλις 70.000 ευρώ.

Στο πόρισμα γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στον τέως πρόεδρο της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου Χαράλαμπο Τσουρή, ο οποίος, όπως αναφέρεται, χωρίς να έχει οποιαδήποτε αρμοδιότητα, παρουσίασε στα μέλη της διαχειριστικής επιτροπής του ταμείου υπόμνημα για την αγορά

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, εάν υπάρξει ανάγκη, να γίνει διερεύνηση και άλλων υποθέσεων.

Η ερευνητική επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπό το φως των ευρημάτων της έκθεσης οι έρευνες θα πρέπει να επεκταθούν για να εξετασθεί το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων και από άλλα πρόσωπα σε σχέση με συγκεκριμένες ενέργειες και δραστηριότητές τους.


Πηγή: skai.gr