Μέρκελ: Η πρόοδός της Γερμανίας εξαρτάται από την πρόοδο της Ευρώπης

Πρωτοβουλίες από τους ίδιους τους πολίτες για την πρόοδο της Γερμανίας ζητεί η Άνγκελα Μέρκελ σε διάγγελμά της για το 2014 που θα μεταδοθεί εντός της ημέρας.

«Το κράτος πρέπει να επενδύσει. Μπορεί να δημιουργήσει καλές συνθήκες. Ωστόσο, η πολιτική δεν μπορεί να επιτύχει πολλά χωρίς όλους εσάς στη χώρα μας. Ό,τι καταφέρνει ο καθένας μας σε μικρή κλίμακα επηρεάζει ευρέως τη χώρα μας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επίσης, κάνει σαφές ότι όποιες κι αν είναι οι πολιτικές που ακολουθούνται στο Βερολίνο, η Γερμανία θα πρέπει να γνωρίζει πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η Ευρώπη στην επιτυχημένη πορεία της και αντίστροφα.

«Η πρόοδος στη χώρα εξαρτάται από την πρόοδο στην Ευρώπη», σημειώνει η γερμανίδα καγκελάριος, τονίζοντας ότι πρέπει να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση που συνεχίζει να αποδυναμώνει μεγάλα τμήματα της ηπείρου.

Θέτει ως προτεραιότητα για τη χώρα την τήρηση της οικονομικής σταθερότητας, την παροχή υποστήριξης στις οικογένειες και την ανάπτυξη και σωστή εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Πηγή: skai.gr