Πέντε νεκροί από επίθεση σε εκκλησία στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 10 τραυματίστηκαν το πρωί της Τετάρτης, όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον χριστιανικής εκκλησίας στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, καθώς συνεχίζεται η βία που ταλανίζει τη χώρα.

Περίπου 12 γαλλικά τεθωρακισμένα τοποθετήθηκαν στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Μπαγκούι, αφότου σφοδρές ανταλλαγές πυρών προκάλεσαν πανικό στους κατοίκους των προσκείμενων συνοικιών, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν καταφύγει στο χώρο του αεροδρομίου μετά την έναρξη σεκταριστικών εχθροπραξιών στη χώρα, βία η οποία έχει προκαλέσει το θάνατο εκατοντάδων.

Οι πυροβολισμοί δεν είχαν ως στόχο το αεροδρόμιο αλλά συγκλόνισαν την περιοχή PK12, που βρίσκεται κοντά στον αερολιμένα.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία μόνον κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου.

Η Γαλλία έχει αποστείλει δύναμη 1.600 ανδρών στην ταραγμένη πρώην αποικία της.

Η πολιτική κρίση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία ξέσπασε πριν από ένα χρόνο, αφότου ο συνασπισμός ισλαμιστών ανταρτών Σέλεκα εξεγέρθηκε εναντίον της κυβέρνησης και τον Μάρτιο ανέτρεψε τον χριστιανό πρόεδρο Φρανσουά Μποζιζέ.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ/Γερμανικό Πρακτορείο