Ουκρανία: Η αστυνομία ξηλώνει τα οδοφράγματα και απωθεί τους διαδηλωτές

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Ουκρανίας εισέβαλαν τη Δευτέρα το απόγευμα στην έδρα του κόμματος Μπατκίβτσινα της φυλακισμένης ηγέτιδας της αντιπολίτευσης Γιούλια Τιμοσένκο, ανακοίνωσε η εκπρόσωπός του, ενώ η αστυνομία διαψεύδει την πληροφορία αυτή.

Παρά την διάψευση των αρχών, το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες, μετέδωσε ότι "ένοπλοι μασκοφόροι" έχουν καταλάβει το κτίριο.

Οι ειδικές δυνάμεις "κατέλαβαν την έδρα του Μπατκίβτσινα" ανέφερε στη σελίδα της στο Facebook η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρίνα Σορόκα. Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών του Κιέβου που ρωτήθηκε για το θέμα αυτό από το Γαλλικό Πρακτορείο είπε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις δεν εμπλέκονται σε κανενός είδους επιχείρηση στα γραφεία του κόμματος.

Λίγο νωρίτερα, άνδρες της ουκρανικής αστυνομίας απώθησαν τους φιλοευρωπαίους διαδηλωτές που είχαν αποκλείσει την έδρα της κυβέρνησης στο κέντρο της πρωτεύουσας. Οι διαδηλωτές υποχώρησαν προς την Πλατεία Ανεξαρτησίας, χωρίς να σημειωθούν συγκρούσεις.

Σύμφωνα με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Βιτάλι Κλίτσκο, οι αστυνομικοί άρχισαν επίσης να ξηλώνουν τα οδοφράγματα που είχαν στήσει οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές σε ένα σημείο στα νότια του κέντρου της πόλης ενώ το πρακτορείο Ιντερφάξ μετέδωσε ότι ξηλώνονται και τα οδοφράγματα που είχαν στηθεί κοντά στην έδρα της κυβέρνησης.

Ο γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας προειδοποίησε στην ιστοσελίδα του ότι οι διαδηλωτές θα πρέπει να απομακρυνθούν από τα δημόσια κτίρια και να κατεβάσουν τα οδοφράγματα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα υποστούν τις κυρώσεις.

Εδώ και μία εβδομάδα οι διαδηλωτές έχουν καταλάβει πολλά δημόσια κτίρια, μεταξύ των οποίων και την έδρα του δημαρχείου του Κιέβου.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ