Κλείσιμο

Πρωτοφανής βία και αμαύρωσε αγώνα στη Βραζιλία, μήνες πριν το Μουντιάλ

Ο σοβαρότατος τραυματισμός ενός οπαδού ήταν το αποτέλεσμα των βίαιων και θλιβερών επεισοδίων που σημάδεψαν την αναμέτρηση του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος Ατλέτικο Παραναένσε - Βάσκο ντα Γκάμα, λίγους μήνες πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα φιλοξενηθεί στα γήπεδα της λατινοαμερικανικής χώρας.

Μόλις 17 λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, κι ενώ οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0, η απουσία της Αστυνομίας έδωσε την ευκαιρία στους οπαδούς των δύο ομάδων να συγκρουστούν άγρια.

Εικόνες από τοπικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν έναν οπαδό, κατά πάσα πιθανότητα αναίσθητο, να δέχεται κλοτσιές στο κεφάλι, ενώ ποδοσφαιριστές παρακαλούσαν τους εμπλεκόμενους να σταματούσαν τον ξυλοδαρμό.

Τα επεισόδια μεταδόθηκαν τηλεοπτικά σε εκατομμύρια σπίτια.

Η Αστυνομία τελικά επενέβη, κάνοντας χρήση σφαιρών από λάστιχο, μονάχα αφότου δύο οπαδοί κείτονταν στις κερκίδες.

Ελικόπτερο της Αστυνομίας προσγειώθηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να παραλάβει έναν τραυματία και να τον διακομίσει σε νοσοκομείο.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ένας οπαδός νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση, ενώ τουλάχιστον δύο, ενδεχομένως τρεις άλλοι, βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Όπως εξήγησε αξιωματούχος της τοπικής στρατονομίας, ο αγώνας ήταν ένα «ιδιωτικό γεγονός», συνεπώς η ευθύνη για την τήρηση της τάξης ανήκει στην «ιδιωτική εταιρεία που προσελήφθη από την Ατλέτικο Παραναένσε». «Εμείς ήμασταν υπέυθυνοι για την αστυνόμευση των εξωτερικών χώρων», συμπλήρωσε ο αξιωματούχος, μιλώντας στο βραζιλιάνικο πρακτορείο ειδήσεων EFE.

Ο αγώνας ήταν κρίσιμος για την ιστορική Βάσκο ντα Γκάμα, η οποία έπρεπε να κέρδισε προκειμένου να αποφύγει τον υποβιβασμό. Τελικά ο αγώνας συνεχίστηκε έπειτα από διακοπή 70 περίπου λεπτών.

Η Βάσκο ηττήθηκε 5-1, και υποβιβάστηκε.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ