Κοντά σε συμφωνία για το κοινό ανακοινωθέν ελληνοκύπριοι και τουρκοκύπριοι

Κοντά σε συμφωνία για το κοινό ανακοινωθέν, το οποίο θα επιτρέψει την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, βρίσκονται κυπριακή κυβέρνηση και οι τουρκοκύπριοι σύμφωνα με πληροφορίες από τα κατεχόμενα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει σημαντική προσέγγιση, καθώς έχει συμφωνηθεί το 95% του κοινού ανακοινωθέντος. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι την ερχόμενη βδομάδα και πριν από την παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στα κατεχόμενα στις 14 Δεκεμβρίου αναμένεται να γίνουν σημαντικές ανακοινώσεις.

Δεν αποκλείεται δε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ντερβίς Έρογλου. Πριν από τα Χριστούγεννα οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οσμάν Ερτούγ αναμένεται να επισκεφθούν την Άγκυρα και την Αθήνα αντιστοίχως.

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι κατά την επίσκεψη του Αχμέτ Νταβούτογλου στις 13 Δεκεμβρίου στην Αθήνα θα συζητηθεί όλο το φάσμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων περιλαμβανομένου του κυπριακού.
Πηγή: skai.gr