Κλείσιμο

Με ψεύτικη άδεια μπορεί να πετούσε ο πιλότος του μοιραίου Boeing στη Ρωσία

Ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους που συνετρίβη στο Καζάν της Ρωσίας στις 17 Νοεμβρίου, παρασέρνοντας στο θάνατο τους 50 επιβαίνοντες, ενδέχεται να είχε λάβει την πιστοποίησή του από κέντρο εκπαίδευσης που μετέπειτα έκλεισε λόγω υποψιών ότι λειτουργούσε παράνομα, όπως αποκάλυψαν την Παρασκευή οι ερευνητές του δυστυχήματος.

«Οι ερευνητές συνεχίζουν να εξετάζουν τις συνθήκες υπό τις οποίες το πλήρωμα του αεροσκάφους εκπαιδεύτηκε. Οι ερευνητές έχουν αμφιβολίες όσον αφορά τη νομιμότητα των δραστηριοτήτων στο εν λόγω κέντρο εκπαίδευσης, το οποίο έχει εκκαθαριστεί», δήλωσε χαρακτηριστικά στο πρακτορείο Interfax ο εκπρόσωπος της ερευνητικής επιτροπής, Βλαντιμίρ Μάρκιν.

Σύμφωνα με το πρώτο πόρισμα των εμπειρογνωμόνων, η συντριβή του αεροσκάφους προκλήθηκε από ανθρώπινο λάθος, αφότου ο πιλότος απέτυχε στην πρώτη του προσπάθεια να προσγειώσει το Boeing 737. Στη συνέχεια, λάθος χειρισμοί οδήγησαν σε απότομη απώλεια ύψους και συντριβή «με τη μύτη» στο διάδρομο προσγείωσης.

Το πρόβλημα μάλιστα δεν αποκλείεται να είναι πολύ μεγαλύτερο καθώς, όπως δήλωσε ο κ. Μάρκιν υπάρχει λόγος να για τις Αρχές να πιστεύουν πως πολλοί πιλότοι που εργάζονται σε μικρές περιφερειακές αερογραμμές έχουν ουσιαστικά «λάβει ψεύτικες άδειες», χωρίς να έχουν περάσει την απαραίτητη εκπαίδευση.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ