Κύπρος: Η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία τιμά τον Γλαύκο Κληρίδη

Tο βιβλίο συλλυπητηρίων που ανοίχθηκε για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη υπέγραψαν τη Δευτέρα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Ομήρου, τα Μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας τιμώντας έτσι τον σπουδαίο πολιτικό άνδρα.

Στο βιβλίο συλλυπητηρίων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τα Μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου υπέγραψαν το ακόλουθο κείμενο:

«Με βαρύ πένθος αποχαιρετούμε τον πρώην Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και τιμούμε την προσφορά του προς την πατρίδα του Κύπρο από τις επάλξεις του Βουλευτή, Προέδρου της Βουλής, Υπουργού, Διαπραγματευτή και Προέδρου της Δημοκρατίας. Τον τιμούμε ακόμα για τη συμμετοχή του στον αγώνα του ελεύθερου κόσμου στο πλευρό των Συμμάχων εναντίον του φασισμού και του ναζισμού».

Το βιβλίο υπέγραψαν, επίσης, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας και άλλοι επίσημοι.

Να μετονομαστεί ο Διεθνής Αερολιμένας Λάρνακας σε «Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας - Γλαύκος Κληρίδης» ζητεί στο μεταξύ ο ΔΗΣΥ με ανοικτή επιστολή στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ