Μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ και Άπω Ανατολής: Eνδεχομένως και 50.000 οι νεκροί στις Φιλιππίνες

Τους 50.000 αναμένεται να φτάσουν οι νεκροί στις Φιλιππίνες όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ και τον Κώστα Αλατζά ο μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ και Άπω Ανατολής Σεβασμιότατος Νεκτάριος. Όπως είπε, ο χαρακτηρισμός «βιβλική καταστροφή» δεν είναι υπερβολικός. Η επόμενη ημέρα από την καταστροφική επέλαση του τυφώνα Χαϊγιάν είναι ακόμη πιο δύσκολη για τους επιβιώσαντες, με το κύριο πρόβλημα να εστιάζεται στις κεντρικές Φιλιππίνες με μεγάλες καταστροφές στιςυποδομές.

Όπως ανέφερε ο μητροπολίτης, είναι εξαιρετικά δύσκολο να φτάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στις πληγείσες περιοχες, ο κόσμος εχει ανάγκη απο φάρμακα και τρόφιμα, ενώ οι κλιματολογικές συνθήκες και τα χιλιάδες διάσπαρτα πτώματα, εγκυμονούν σοβαρούς κίνδυνους για την εκδήλωση επιδημιών.


Οι νεκροί σύμφωνα
με εκτιμήσεις του ΟΗΕ φτάνουν τους 10.000 μόνο στην πόλη Τακλομπάν "Αναμένουμε το χειρότερο" δήλωσε ο διευθυντής των επιχειρήσεων του Γραφείου Συντονισμού των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του Οργανισμού, Τζον Γκινγκ.

Ο Οργανισμός έχει αποδεσμεύσει 25 εκατομμύρια δολάρια από το ταμείο για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών. Σήμερα Τρίτη η επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του Οργανισμού Βάλερι Έιμος - που μεταβαίνει στη Μανίλα - αναμένεται να απευθύνει έκκληση στους διεθνείς δωρητές, να συμβάλουν στην αποκατάσταση των ζημιών.

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΙ, ΑΜΠΕ