Εν αναμονή του πορίσματος για το πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Εντός της ημέρας αναμένεται η ανακοίνωση από το υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων για τη διαχείριση της περιουσίας του πατριαρχείου Ιεροσολύμων, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. Το πόρισμα στη συνέχεια θα παραδοθεί στα κόμματα της αντιπολίτευσης.
«Αρνητική έκπληξη», χαρακτήρισε ο Θόδωρος Ρουσόπουλος την απροθυμία των υπηρεσιών του Πατριαρχείου να συνεργαστούν με την ομάδα εμπειρογνωμόνων.
Για τις εξελίξεις στα Ιεροσόλυμα, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Παναγιώτης Σκανδαλάκης, ενημέρωσε νωρίτερα τον Αλέκο Αλαβάνο, ο οποίος επανέλαβε την άποψή του για απομάκρυνση του κ. Ειρηναίου, καθώς - όπως είπε - δημιουργεί προβλήματα στην Ορθοδοξία, αλλά και στις σχέσεις τις Ελλάδας με άλλες χώρες.
«Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών επιδιώκει τη διατήρηση του ελληνορθόδοξου χαρακτήρα του Πατριαρχείου» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών που ενημέρωσε και το Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.
«Το ελληνικό κράτος, στήριζε και στηρίζει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων», δήλωσε η υπουργός Παιδείας. «Το κράτος του Ισραήλ υποστηρίζει τη διατήρηση του στάτους κβο με τον ελληνικό χαρακτήρα του Πατριαρχείου» δήλωσε ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Αθήνα, Ραμ Αβιράμ.
Εν τω μεταξύ, αύριο εκπνέει η προθεσμία που έδωσε στον κ. Ειρηναίο η κυβέρνηση της Ιορδανίας για να αποδείξει εγγράφως ότι δεν ευθύνεται για τη μεταβίβαση ακινήτων του Πατριαρχείου σε ισραηλινούς.
Παράλληλα, την παραίτηση Ειρηναίου ζητά ομάδα ορθοδόξων Αράβων και τουλάχιστον 32 αρχιμανδρίτες και πατέρες από τον Πανάγιο Τάφο.
Στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, παρέπεμψε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δημήτρης Λινός, τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, προκειμένου να προσκομίσει την κασέτα της συνέντευξης Βαβύλη.
Πηγή: skai.gr