Κλείσιμο

Βαριά η ποινή για 84χρονο που βίαζε επί χρόνια κωφάλαλο κορίτσι στην Αγγλία

Σε κάθειρξη 13 ετών καταδικάστηκε την Τετάρτη στο Μάντσεστερ της Αγγλίας ένας 84χρονος άνδρας, για τον κατ΄ επανάληψη βιασμό και την κακομεταχείριση ενός κωφάλαλου κοριτσιού, το οποίο είχε φέρει στο Ηνωμένο Βασίλειο από το Πακιστάν σε ηλικία 10 ετών προκειμένου να εργαστεί ως υπηρέτριά του.

Ο 84χρονος Ιλίας Ασάρ κρίθηκε ένοχος για 13 κατηγορίες βιασμού.

Σε πενταετή φυλάκιση καταδικάστηκε η σύζυγός του, Ταλάτ Ασάρ, η οποία κρίθηκε ένοχη για απάτη για τη λήψη επιδομάτων και εμπορία ανθρώπων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το ζευγάρι εισέπραξε χιλιάδες λίρες σε επιδόματα στο όνομα το κοριτσιού, το οποίο υποχρέωναν να καθαρίζει και να μαγειρεύει σε διάφορα σπίτια ιδιοκτησίας τους.

Το κορίτσι, πάνω από 20 ετών πλέον, βρέθηκε το 2009 να κοιμάται στο υπόγειο κελάρι του ζευγαριού, στο σπίτι τους στην πόλη Έκλς του Σάλφορντ.

«Εσύ, Ιλίας Ασάρ, και εσύ, Ταλάτ Ασάρ, δεν συμπεριφερθήκατε σε αυτό το κορίτσι σαν να ήταν ένα ανθρώπινο ον. Για εσάς, ήταν απλούστατα ένα αντικείμενο προς χρήση, εκμετάλλευση, που μπορούσατε να παραπετάξετε όπως θέλατε», δήλωσε κατά την απαγγελία των κατηγοριών ο δικαστής Πίτερ Λάκιν.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ