Ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου απολύθηκε λόγω κρυφού υβριστικού λογαριασμού στο Twitter

Ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, ο οποίος συμμετείχε στην ομάδα επεξεργασίας του θέματος του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, απολύθηκε όταν αποκαλύφθηκε ότι αυτός κρύβεται πίσω από έναν ανώνυμο υβριστικό λογαριασμό στο Twitter με στόχο αξιωματούχους του Λευκού Οίκου και του Καπιτωλίου, δήλωσε χθες κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ο Τζόφι Τζόζεφ διετέλεσε διευθυντής του τμήματος για την μη διάδοση των πυρηνικών όπλων του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, αλλά επί δύο χρόνια και πλέον έστελνε εκατοντάδες ανώνυμα, ενοχλητικά μηνύματα στο Twitter χρησιμοποιώντας το ιντερνετικό ψευδώνυμο @NatSecWonk.

Την περασμένη εβδομάδα απολύθηκε όταν έγινε γνωστή η ταυτότητα του αγνώστου υβριστή, δήλωσε η ίδια πηγή.

Στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Τζόζεφ έγραφε ανώνυμα σχετικά με τα πολιτικά κίνητρα και της επαγγελματικές κινήσεις αξιωματούχων με τους οποίους συνεργαζόταν, περιλαμβανομένου του Μπεν Ρόουντς, του εκπροσώπου σε θέματα εθνικής ασφαλείας του προέδρου Ομπάμα.

Αυτό τον μήνα, ο Τζόζεφ έγραψε ανώνυμα στον λογαριασμό του ότι η Χίλαρι Κλίντον, πρώην υπουργός Εξωτερικών, "είχε ελάχιστους πολιτικούς στόχους και καμία επιτυχία" στο μεσανατολικό.

Ο Τζόζεφ δεν απάντησε στις τηλεφωνικές κλήσεις και στα email του Ρόιτερς για να σχολιάσει την υπόθεση, αλλά δήλωσε στην ιστοσελίδα Politico ότι μετάνιωσε για την πράξη του αυτή.

"Κάτι που ξεκίνησε ως μία σκόπιμη παρωδία της κουλτούρας της Ουάσινγκτον εξελίχθηκε συν τω χρόνω σε μία σειρά από ανάρμοστα και κακόβουλα σχόλια. Φέρω την απόλυτη ευθύνη γι αυτή την υπόθεση και ειλικρινά ζητώ συγγνώμη σε όποιον προσέβαλα", έγραψε ο Τζόζεφ σε email του στην Politico.

Ανάμεσα στους στόχους του ήταν και δημοσιογράφοι, περιλαμβανομένων του Τζος Ρόγκιν της ιστοσελίδας Daily Beast, που μετέδωσε την είδηση της απόλυσής του.
Πηγή: Πηγή: ΑMΠΕ