Δεκάδες πυρκαγιές στην Αυστραλία – εκατοντάδες σπίτια καταστράφηκαν

Με αμείωτη ένταση συνεχίζουν το καταστροφικό τους «έργο» οι δεκάδες πυρκαγιές που, έως το πρωί του Σαββάτου, έχουν κατακάψει περίπου ένα εκατομμύριο στρέμματα δασικών εκτάσεων και έχουν καταστρέψει σχεδόν 200 κατοικίες.

Όπως μάλιστα προειδοποίησε ο επίτροπος της Πυροσβεστικής Σέιν Φιτζσίμονς, οι πυρκαγιές μπορεί να διαρκέσουν «εβδομάδες, όχι ημέρες».

Οι μεγαλύτερες καταστροφές έχουν καταγραφεί στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, όπου βρίσκεται το Σίδνεϊ.

Τουλάχιστον 83 πυρκαγιές ήταν «ζωντανές» στην πολιτεία έως το πρωί του Σαββάτου, εκ των οποίων οι 19 χαρακτηρίζονται ανεξέλεγκτες. Μεταξύ αυτών βρίσκεται και η καταστροφικότερη από τις φωτιές, η οποία καίει στην περιοχή Γαλάζια Όρη, 140 χιλιόμετρα δυτικά του Σίδνεϊ.

Τουλάχιστον 193 οικήματα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και ακόμα 109 έχουν υποστεί υλικές ζημιές λόγω των πυρκαγιών. Ο απολογισμός των ζημιών ήταν ο υπερδιπλάσιος σε σχέση με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή.

Έως τώρα, ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του, πιθανότατα λόγω καρδιακής προσβολής, καθώς προσπαθούσε να προστατεύσει το σπίτι του, βόρεια του Σίδνεϊ.

Παρά ταύτα, οι πυροσβεστικές Αρχές εμφανίζονται αισιόδοξες πως ο αριθμός των θυμάτων δεν θα αυξηθεί, και πως δεν θα υπάρχουν αγνοούμενοι.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ