Κλείσιμο

Συρία: Αντιφρονούντες κατά Δαμασκού για την εκτέλεση 130 ανθρώπων

Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός κατηγόρησε την Κυριακή τον στρατό του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ότι εκτέλεσε 130 εξεγερμένους και πολίτες στην πόλη αλ Ζιγιαμπίγια, στη διάρκεια μαχών για τον έλεγχο των νότιων προαστίων της Δαμασκού που ξεκίνησαν πριν δύο ημέρες.

«Ο στρατός του Άσαντ και οι πράκτορές του, η ιρανική πολιτοφυλακή της Χεζμπολάχ και κάποιοι Ιρακινοί σιίτες πιστοί στην Τεχεράνη, εκτέλεσαν 130 άνδρες σε περιοχές κοντά στην αλ Ζιγιαμπίγια», δήλωσε ο Λουάι αλ Μόκνταντ εκπρόσωπος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

«Ζητάμε από τη διεθνή κοινότητα να ερευνήσει αμέσως αυτή τη σφαγή που διέπραξε το τυραννικό καθεστώς Άσαντ», πρόσθεσε.

Το πρακτορείο SANA μετέδωσε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν υπό τον πλήρη έλεγχο τους την αλ Ζιγιαμπίγια και σκότωσαν πολλούς «τρομοκράτες στα περίχωρα του προαστίου Μπουγιάντα».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο στρατός της Συρίας συνεχίζει την προέλασή του προς το Μπουγιάντα και το Χουτζέιρα, σε μια προσπάθεια «να καθαρίσει την περιοχή από τους τρομοκράτες», όρο που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση Άσαντ για τους εξεγερμένους.

Ο Ράμι Άμπντελ Ράχμαν, επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δήλωσε ότι «έχουμε λάβει πληροφορίες πως κάποιοι μαχητές και πολίτες είχαν παγιδευτεί στην αλ Ζιγιαμπίγια, αλλά ακόμη δεν γνωρίζουμε κάτι για την τύχη τους».

Στο μεταξύ, δύο οβίδες
έπληξαν σήμερα το σιιτικό, πολυτελές προάστιο Αμπού Ρουμανέ στη Δαμασκό, προκαλώντας τον τραυματισμό ανθρώπων και υλικές ζημιές, σύμφωνα με το SANA, το οποίο κατηγόρησε τους εξεγερμένους για την επίθεση.

«Οι εξεγερμένοι έριξαν δύο οβίδες μπροστά από το σχολείο Ας-Σαλάμ στην πλατεία του Άστρου στη Δαμασκό», μετέδωσε το πρακτορείο, χωρίς να δώσει πληροφορίες για τον αριθμό των τραυματιών. Το Παρατηρητήριο έκανε λόγο για 11 τραυματίες.
Πηγή: skai.gr