Ιταλία: Ναυάγιο πλοίου με λαθρομετανάστες, τουλάχιστον 82 νεκροί

Πλοίο με λαθρομετανάστες βυθίστηκε σήμερα κοντά στο νησί Λαμπεντούζα της νότιας Ιταλίας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 82 άνθρωποι ανάμεσά τους 2 παιδιά, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA επικαλούμενο την ακτοφυλακή.

Διασώστες δήλωσαν ότι εκατοντάδες λαθρομετανάστες βρίσκονται ακόμα στο νερό, κοντά στο νησάκι Ιζόλα ντέι Κονίλι, το οποίο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη Λαμπεντούζα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μετέδωσε το Ansa, πάνω από 150 άνθρωποι έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής, ωστόσο στο πλοίο επέβαιναν περίπου 500 άνθρωποι.

Σήμα κινδύνου έστειλαν δυο αλιευτικά που έπλεαν στην περιοχή. Δυο περιπολικά σκάφη, ένα της ακτοφυλακής και ένα των τελωνειακών αρχών έχουν σπεύσει για να προσφέρουν βοήθεια καθώς επίσης ελικόπτερα και άλλα εναέρια μέσα.

Χθες, 13 λαθρομετανάστες- στην πλειοψηφία τους από την Ερυθραία- πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να φθάσουν στις ακτές της Ραγκούζα στη Σικελία. Οι 13 λαθρομετανάστες ή πήδηξαν στη θάλασσα ή τούς πέταξαν οι διακινητές από το πλοίο που μετέφερε συνολικά 200 ανθρώπους.

Πηγή: πηγή: ΑΜΠΕ