Παιδεραστής που κρυβόταν από τις αρχές ο άνδρας που επιβίωσε 4 μήνες στις Ανδεις

Τέσσερις ολόκληρους μήνες επέζησε 58χρονος Ουρουγουανός σε ερημική περιοχή των Ανδεων, τρώγοντας μικρά τρωκτικά και σταφίδες. Τον εντόπισαν την Κυριακή μέλη επιστημονικής ομάδας.

Ο Ραούλ Φερνάντεζ Γκόμεζ είχε ξεκινήσει τον Μάιο, με στόχο να ξεφύγει από τη Δικαιοσύνη της χώρας του, όπου καταζητείται για παιδεραστία. Η βλάβη που παρουσίασε, όμως, το όχημα του Γκόμεζ τον ανάγκασε να συνεχίσει τη διαδρομή του πεζή. Κατά τη διάρκεια χιονοθύελλας, ο Γκόμεζ χάθηκε και αναζήτησε ζέστη σε αυτοσχέδιο καταφύγιο ορειβατών που βρήκε στον δρόμο του.

Επιστημονική ομάδα από την επαρχία Σαν Χουάν της βορειοδυτικής Αργεντινής, που μετέβη στο σημείο για να μετρήσει το πάχος του χιονιού, εντόπισε τον Γκόμεζ σε αυτοσχέδιο καταφύγιο στα 2.840 υψόμετρο. Ο ιδιαίτερα εξασθενημένος άνδρας άνοιξε την πόρτα του καταφυγίου του, όταν άκουσε τις φωνές των γεωλόγων, για να τους ειδοποιήσει για την παρουσία του.

«Πρόκειται περί αληθινού θαύματος. Μας είναι σχεδόν αδύνατο να πιστέψουμε αυτό που έγινε. Τον αφήσαμε να τηλεφωνήσει στη σύζυγό του, τη μητέρα και την κόρη του. Τον ρώτησα: Πιστεύεις στον Θεό; Και μου απάντησε: Τώρα, ναι», είπε ο κυβερνήτης της επαρχίας του Σαν Χουάν, Χοσέ Λουίς Γκιόχα.

Ο Γκόμεζ επέζησε χάρη σε λίγη ζάχαρη και σταφίδες που είχε μαζί του, αλλά και στα λιγοστά εφόδια που άλλοι ορειβάτες είχαν αφήσει στο καταφύγιο. Οταν τα τρόφιμα αυτά φαινόταν να μην επαρκούν, ο Γκόμεζ κατασκεύασε μικρές παγίδες και έπιασε ποντίκια και άλλα μικρά τρωκτικά, οι πρωτεΐνες των οποίων εξασφάλισαν την επιβίωσή του. Ο σκληρός χειμώνας του νοτίου ημισφαιρίου έκανε τον Γκόμεζ να χάσει περισσότερα από 20 κιλά.

Ο ιατρός που εξέτασε τον Γκόμεζ εξεπλάγη, πάντως, από τις αντοχές του ασθενούς του. «Παρότι πάσχει εδώ και χρόνια από υψηλή αρτηριακή πίεση, είναι χρόνιος καπνιστής και υποσιτίστηκε αφάνταστα, η κατάσταση της υγείας του είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική και θα λάβει εξιτήριο σε λίγες ημέρες», είπε ο ιατρός, ερωτηθείς από ουρουγουανή εφημερίδα.

Η υπόθεση θυμίζει τη συντριβή του αεροσκάφους της ουρουγουανής πολεμικής αεροπορίας, που μετέφερε ομάδα χόκεϊ το 1972, σε μεγάλο υψόμετρο στις Ανδεις. Οι 16 επιζήσαντες του δυστυχήματος αναγκάστηκαν να τραφούν από τις σάρκες των νεκρών τους συμπαικτών, έως ότου διασωθούν, δύο μήνες μετά τη συντριβή.

Παρότι οι διασωθέντες κατέφυγαν στον κανιβαλισμό για να επιβιώσουν, η Καθολική Εκκλησία τούς προσέφερε άφεση αμαρτιών.
Πηγή: skai.gr