Στα όπλα – 20 καθηγητές εκπαιδεύει ως ένοπλους φρουρούς σχολείο στο Άρκανσα

Περισσότερους από 20 καθηγητές και άλλα μέλη του προσωπικού εκπαιδεύει ως ένοπλους φρουρούς σχολείο στην πόλη Κράκσβιλ, στην πολιτεία του Άρκανσας στις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο ένοπλων επιθέσεων, στον απόηχο της σφαγής 20 μαθητών και έξι καθηγητών στο δημοτικό σχολείο του Νιούταουν στο Κονέτικατ στα τέλη του 2012.

Ο «εξοπλισμός» των καθηγητών βασίζεται σε έναν πολιτειακό νόμο που επιτρέπει ένοπλους φρουρούς να κινούνται εντός σχολικών εγκαταστάσεων.

Οι καθηγητές και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι έχουν ήδη λάβει εκπαίδευση 53 ωρών στη χρήση όπλων, και θα λογίζονται ως φρουροί.

Ενδεικτικό παράδειγμα είναι ο Τσέιν Ντούγκαν. Δεν είναι αστυνομικός, αλλά υποδιευθυντής του τοπικού σχολείου. Όταν θα ξεκινήσουν τα μαθήματα του ερχόμενου έτους τον Αύγουστο, ο Ντούγκαν θα περιπολεί τους σχολικούς διαδρόμους με ένα πιστόλι 9 χιλιοστών, οπλισμένο με πραγματικά πυρομαχικά.

«Το σχέδιο που μας έδιναν στο παρελθόν είναι ‘Λοιπόν, κλειδώσετε τις πόρτες, κλείστε τα φώτα και ελπίστε για το καλύτερο’», δήλωσε ο αρμόδιος σχολικός επιθεωρητής Ντέιβιντ Χόπκινς. Όπως, καθώς οι αιματηρές επιθέσεις σε σχολεία ανά τις ΗΠΑ αυξάνονταν, οι τοπικές Αρχές συμπέραναν: «Αυτό δεν είναι σχέδιο».

Σημειώνεται πως το Άρκανσα, μία από τις πλέον συντηρητικές πολιτείες στις ΗΠΑ, διαθέτει μία ιδιαίτερα χαλαρή νομοθεσία όσον αφορά την οπλοκατοχή.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ