Κλείσιμο

WikiLeaks: Ο Σνόουντεν δεν έχει ακόμα αποδεχθεί άσυλο από την Βενεζουέλα

Ο πρώην σύμβουλος των μυστικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών, Έντουαρντ Σνόουντεν, δεν έχει ακόμα αποδεχθεί την προφορά πολιτικού ασύλου από την Βενεζουέλα, όπως διεμήνυσε η οργάνωση WikiLeaks, μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter.

Η ανακοίνωση των WikiLeaks έρχεται να θέσει τέλος στη σύγχυση που προέκυψε αφότου ο ρώσος βουλευτής Αλεξέι Πουσκόφ, που βρίσκεται πολύ κοντά στο Κρεμλίνο και προεδρεύει της επιτροπής διεθνών υποθέσεων της Δούμας, διεμήνυσε μέσω Twitter πως ο Σνόουντεν αποδέχθηκε την πρόταση της Βενεζουέλας.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Πουσκόφ διέγραψε το επίμαχο Tweet, και απέδωσε τις πληροφορίες του σε ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

«Ο Έντουαρντ Σνόουντεν δεν έχει ακόμα δεχθεί άσυλο από την Βενεζουέλα. Ο εμπλεκόμενος ρώσος βουλευτής έχει διαγράψει το Tweet του», σημειώνει χαρακτηριστικά η WikiLeaks.


Ο 30χρονος Σνόουντεν, πρώην υπάλληλος της CIA και σύμβουλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (NSA) των ΗΠΑ, ήταν ο άνθρωπος που διέρρευσε τις πληροφορίες για το πολύκροτο σκάνδαλο παρακολουθήσεων στις ΗΠΑ, αλλά και τις δραστηριότητες κατασκοπείας της Ουάσιγκτον σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Σνόουντεν παραμένει επί εβδομάδες αποκλεισμένος στο διεθνές αεροδρόμιο Σερεμέτιεβα της Μόσχας, δίχως ωστόσο να έχει περάσει τον έλεγχο διαβατηρίων ώστε να εισέλθει στο ρωσικό έδαφος.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ