Κλείσιμο

Συγκεχυμένες πληροφορίες για άσυλο σε Σνόουντεν από Βενεζουέλα – διαγράφηκε το Tweet

Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες για εάν ο καταζητούμενος πρώην σύμβουλος των μυστικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών, Έντουαντ Σνόουντεν, αποδέχθηκε τελικά την προσφορά πολιτικού ασύλου της Βενεζουέλας.

Αρχικά, ο ρώσος βουλευτής Αλεξέι Πουσκόφ, που βρίσκεται πολύ κοντά στο Κρεμλίνο και προεδρεύει της επιτροπής διεθνών υποθέσεων της Δούμας διεμήνυσε μέσω Twitter πως ο Σνόουντεν αποδέχθηκε την πρόταση της Βενεζουέλας.

Ωστόσο, πριν από λίγα λεπτά το επίμαχο Tweet διαγράφηκε.

Ακολούθησαν νέα Tweet από τον κ. Πουσκόφ, μέσω των οποίων απέδιδε τις πληροφορίες για άσυλο στον Σνόουντεν σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι παλαιότερα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο, είχε εξάρει τις ενέργειες του Σνόουντεν, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να τον «προστατέψει».

Ο 30χρονος Σνόουντεν, πρώην υπάλληλος της CIA και σύμβουλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (NSA) των ΗΠΑ, ήταν ο άνθρωπος που διέρρευσε τις πληροφορίες για το πολύκροτο σκάνδαλο παρακολουθήσεων στις ΗΠΑ, αλλά και τις δραστηριότητες κατασκοπείας της Ουάσιγκτον σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Σνόουντεν παραμένει επί περίπου δύο εβδομάδες αποκλεισμένος στο διεθνές αεροδρόμιο Σερεμέτιεβα της Μόσχας, δίχως ωστόσο να έχει περάσει τον έλεγχο διαβατηρίων ώστε να εισέλθει στο ρωσικό έδαφος.








Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ