Κλείσιμο

Αίγυπτος: Ο στρατός διαψεύδει ότι διαθέτει οδικό χάρτη για την επόμενη μέρα

Σε διάψευση δημοσιευμάτων που παρουσιάζουν προσχέδιο των αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων για αναστολή του Συντάγματος και διάλυση της Βουλής, σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση στην πολιτική κρίση που ταλανίζει τη χώρα, προχώρησε την Τετάρτη στρατιωτική πηγή που μίλησε στο πρακτορείο Reuters.

Όπως δήλωσε η πηγή του διεθνούς πρακτορείου, αναμένει πως το επόμενο βήμα θα είναι να κληθούν σημαίνουσες προσωπικότητες της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής, προκείμενου να σχηματιστεί ένας οδικός χάρτης για το τι μέλλει γενέσθαι στην χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ήδη συντάξει οδικό χάρτη για την επόμενη μέρα.

Το εν λόγω φερόμενο σχέδιο προβλέπει τη διάλυση του κοινοβουλίου, όπου κυριαρχούν οι ισλαμιστές, την προσωρινή αναστολή του νέου Συντάγματος, τη σύσταση ενός μεταβατικού συμβουλίου που θα αναλάβει προσωρινά τη διακυβέρνηση της χώρας, έως ότου να επιτευχθεί η τροποποίηση ή αλλαγή του Συντάγματος και τέλος, τη διενέργεια πολιτικών εκλογών για την ανάδειξη νέας κυβέρνησης.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από Reuters