Αλβανία- εκλογές: Κυβέρνηση και αντιπολίτευση διεκδικούν τη νίκη

Ο δεξιός συνασπισμός του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα και ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης του σοσιαλιστή Εντι Ράμα διεκδικούν και οι δύο τη νίκη στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν μέσα σε κλίμα έντονης πόλωσης στην Αλβανία, ενώ τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά σήμερα. 

"Η 'Αναγέννηση' (ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης) νίκησε", δήλωσε ο Εντι Ράμα σε συνέντευξη Τύπου στα Τίρανα ενώπιον υποστηρικτών του που φώναζαν το σύνθημα "νίκη".

"Είμαι πεπεισμένος για τη μεγάλη μας νίκη", δήλωσε από την πλευρά του ο απερχόμενος πρωθυπουργός και επικεφαλής του συνασπισμού της δεξιάς Σαλί Μπερίσα.

Εξάλλου,
ενώ τα εκλογικά τμήματα θα έκλειναν στις 20.00 ώρα Ελλάδος, η κεντρική εκλογική επιτροπή ανακοίνωσε ότι επέτρεψε να παραταθεί η ψηφοφορία για όσο χρειάζεται, καθώς μεγάλος αριθμός εκλογέων σχηματίζει ακόμη ουρές έξω από εκλογικά τμήματα περιμένοντας να ψηφίσει.

Αξιωματούχοι της ΕΕ κάλεσαν τα πολιτικά κόμματα να διατηρήσουν τη σταθερότητα και να συμβάλουν στην διεξαγωγή μιας ομαλής εκλογικής διαδικασίας.

Πηγή: skai.gr