Σε ρωσικό έδαφος ο Σνόουντεν - η Μόσχα θα εξετάσει αίτημά του για πολιτικό άσυλο

Νέα τροπή παίρνει το πολιτικό θρίλερ με τον πρώην σύμβουλο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (NSA) Έντουαρντ Σνόουντεν, καθώς σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ βρίσκεται ήδη στο αεροδρόμιο της Μόσχας με πτήση από το Χονγκ Κονγκ. Ο Σνόουντεν κατηγορείται από τις ΗΠΑ για κατασκοπεία.

Μάλιστα, ο γραμματέας Τύπου του προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να εξετάσει το αίτημα του Σνόουντεν για χορήγηση πολιτικού ασύλου σε περίπτωση που κατατεθεί, ενώ πηγή της ρωσικής αστυνομίας ανέφερε ότι οι ρωσικές αρχές δεν έχουν τίποτα εναντίον του πρώην και δεν σκοπεύουν να τον συλλάβουν.

Οι ΗΠΑ ενημερώθηκαν από τις αρχές του Χονγκ Κονγκ ότι ο πρώην σύμβουλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (NSA) εγκατέλειψε το Χονγκ Κονγκ για "μια τρίτη χώρα" και θα ζητήσουν συνεργασία με τις χώρες στις οποίες ίσως επιχειρήσει να μεταβεί ο Σνόουντεν, δήλωσε από την πλευρά του αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

"Θα συνεχίσουμε να συζητούμε το θέμα με το Χονγκ Κονγκ και θα επιδιώξουμε συνεργασία για την εφαρμογή του νόμου με άλλες χώρες στις οποίες θα επιχειρήσει να μεταβεί ο Σνόουντεν", δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Νάντα Τσιτρ.

Εξάλλου, ο διευθυντής της NSA στρατηγός Κιθ Αλεξάντερ ανακοίνωσε ότι νέες διαδικασίες τέθηκαν σε ισχύ για την ασφάλεια πληροφοριών ώστε να αποτραπούν διαρροές όπως αυτές για τις οποίες ευθύνεται ο 'Εντουαρντ Σνόουντεν.

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ