Κλείσιμο

Πακιστάν: 14 νεκροί και 25 τραυματίες από έκρηξη σε τέμενος

Δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 25 ακόμα τραυματίσθηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε στην αίθουσα προσευχής τεμένους στη σιιτική μουσουλμανική μειονότητα, σε προάστιο της Πεσαβάρ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο στόχος της επίθεσης, σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν το τζαμί της σιιτικής μειονότητας και ο γειτονικός μεντρεσές (κορανικό σχολείο) στην Γκουλσάν Κόλονι, μια συνοικία στην οποία διαμένουν κυρίως σιίτες, στις παρυφές της Πεσαουάρ. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε ενώ οι πιστοί ετοιμάζονταν για τις προσευχές της Παρασκευής.

"Ήταν μια επίθεση καμικάζι στην οποία σκοτώθηκαν 14 άνθρωποι και περισσότεροι από 25 τραυματίσθηκαν από την έκρηξη", δήλωσε ο Σάφι Ούλαχ, ένας αξιωματούχος της αστυνομίας.

"Ο καμικάζι, ο οποίος κινούνταν πεζή, πυροβόλησε αρχικά εναντίον των αστυνομικών φρουρών που ήταν ανεπτυγμένοι μπροστά από το τέμενος, στη συνέχεια μπήκε μέσα στην αίθουσα προσευχής όπου ανατίναξε τα εκρηκτικά του μεταξύ των πιστών, λίγο πριν αρχίσουν οι προσευχές", πρόσθεσε.

Τον απολογισμό των 14 νεκρών επιβεβαίωσαν άλλοι δύο αξιωματούχοι της αστυνομίας, ο Σουκάτ Χαν και ο Ιμράν Σαχίντ.

Ουδείς έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση.

Οι σιίτες αποτελούν το 20% του πληθυσμού του Πακιστάν, μιας κυρίως σουνιτικής χώρας 180 εκατ. κατοίκων, αλλά γίνονται ολοένα και περισσότερο στόχοι επιθέσεων από εξτρεμιστικές οργανώσεις που τους κατηγορούν ότι διαφθείρουν το ισλάμ και είναι πράκτορες του Ιράν, της πρώτης σιιτικής δύναμης στον κόσμο.

Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ