Ερντογάν: Η υπομονή με τους διαδηλωτές έχει και τα όριά της

Συνέχεια στην σκληρή στάση που έχει υιοθετήσει απέναντι στις αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις που ταλανίζουν επί 10 πλέον ημέρες την Τουρκία έδωσε το απόγευμα της Κυριακής ο πρωθυπουργός της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπογραμμίζοντας πως η υπομονή που έχει επιδείξει έως τώρα έχει όρια.

«Ήμασταν υπομονετικοί, θα είμαστε υπομονετικοί, αλλά υπάρχει ένα όριο στην υπομονή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ερντογάν, μιλώντας ενώπιον χιλιάδων υποστηρικτών του, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο της Άγκυρας για να τον υποδεχθούν στην πρωτεύουσα.

«Είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε τις ζωές μας για εσένα Ταγίπ», φώναζε το συγκεντρωμένο πλήθος.

Την ίδια στιγμή ωστόσο, χιλιάδες αντικυβερνητικοί έδωσαν το «παρών» σε αντι-διαδήλωση που οργανώθηκε στο κέντρο της πόλης.

Συνεχίζοντας, ο κ. Ερντογάν αποκάλεσε εκ νέου τους διαδηλωτές «πλιατσικολόγους», υπογραμμίζοντας πως «αυτοί που καταστρέφουν και καίνε, ονομάζονται πλιατσικολόγοι. Και όσοι τους υποστηρίζουν, ανήκουν και αυτοί στην ίδια οικογένεια».

Επανέλαβε επίσης τους ισχυρισμούς του περί ενός «λόμπι του επιτοκίου», τονίζοντας ότι όσοι εμπλέκονται, «μία, δύο ή τρεις τράπεζες, εσείς που ξεκινήσατε αυτή τη μάχη εναντίον μας, θα το πληρώσετε πολύ ακριβά».

Η ομιλία του κ. Ερντογάν στο αεροδρόμιο της Άγκυρας ήταν η τρίτη δημόσια εμφάνιση του τούρκου πρωθυπουργού μονάχα εντός της Κυριακής, καταδεικνύοντας την απόφαση της κυβέρνησης να κινηθεί δυναμικά στο επικοινωνιακό «μέτωπο» κατά των διαδηλωτών.

Μιλώντας νωρίτερα από τα Άδανα, ο κ. Ερντογάν κάλεσε τους υποστηρικτές της συντηρητικής και φιλο-ισλαμικής παράταξής του να δώσουν ένα «μάθημα με δημοκρατικά μέσα» στους διαδηλωτές στις δημοτικές εκλογές του 2014.

Παράλληλα, χαρακτήρισε τους διαμαρτυρόμενους ως «βάνδαλους» και «αναρχικούς», που επιδεικνύουν την δειλία τους «υβρίζοντας τον πρωθυπουργό αυτής της χώρας».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ