Πακιστάν: Να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί ζητά ο νέος πρωθυπουργός

Ο νέος πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ ζήτησε σήμερα να σταματήσουν τα πυρά από τα αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροπλάνα, κατά την πρώτη ομιλία του ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης μετά την εκλογή του ως πρωθυπουργού.

"Σεβόμαστε την κυριαρχία των άλλων και θα πρέπει κι αυτοί να σέβονται τη δική μας και την ανεξαρτησία μας. Αυτή η εκστρατεία πρέπει να τελειώσει", δήλωσε ο Σαρίφ αναφορικά με τα πυρά από αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροπλάνα που βάζουν τακτικά στόχο τους ισλαμιστές αντάρτες Ταλιμπάν και τους συμμάχους τους της Αλ Κάιντα στις βορειοδυτικές περιοχές της χώρας.

Η αμερικανική εκστρατεία με πυρά από μη επανδρωμένα αεροπλάνα στις βορειοδυτικές περιοχές του Πακιστάν όπου ζουν φυλές και από τα τέλη του 2001 βρίσκουν καταφύγιο ισλαμιστές αντάρτες άρχισε το 2004 αλλά εντάθηκε πολύ από το 2008, καθώς έγινε ένα από τα κύρια εργαλεία της στρατιωτικής εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης Ομπάμα.

Από τον Αύγουστο του 2008, σχεδόν 300 βομβαρδισμοί από μη επανδρωμένα αεροπλάνα στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 2.000 ανθρώπους, που στη μεγάλη τους πλειοψηφία ήταν ισλαμιστές μαχητές, σύμφωνα με τις πακιστανικές αρχές.

Παρόλο που η Ουάσινγκτον υποστηρίζει πως οι επιθέσεις αυτές είναι ακριβείς, προκαλούν επίσης θύματα μεταξύ των αμάχων και τροφοδοτούν ισχυρά αντιαμερικανικά αισθήματα στη χώρα.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ