Κλείσιμο

Β. Κορέα: Κάθε προσπάθεια να χτίσουμε ένα «παγκόσμιας κλάσης» χιονοδρομικό κέντρο

Κάλεσμα προς τον λαό της Βορείου Κορέας να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να επιταχυνθεί η κατασκευή ενός «παγκόσμιας κλάσης» χιονοδρομικού κέντρου απηύθυνε την Τετάρτη ο ηγέτης της απομονωμένης χώρας Κιμ Γιόνγκ-ουν.

Το κυβερνών Εργατικό Κόμμα «παραμένει αλύγιστο στην αποφασιστικότητά του να κατασκευάσει ένα παγκόσμιας κλάσης χώρο για σκι εντός αυτού του έτους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κιμ, μέσω γραπτής δήλωσής του που μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο KCNA.

Σημειώνεται πως το κάλεσμα του βορειοκορεάτη ηγέτη έρχεται καθώς η Νότια Κορέα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018.

Το υπό κατασκευή θέρετρο της Διάβασης Μαζίκ, το οποίο χαρακτηρίστηκε από τον Κιμ ως ένα «γιγαντιαίο πατριωτικό έργο», σχεδιάζεται να περιλαμβάνει 110 χιλιόμετρα πολυεπίπεδων διαδρομών σκι, ένα ξενοδοχείο, ένα ελικοδρόμιο και λιφτ. Την υλοποίηση του έργου έχει αναλάβει ο στρατός.

Σύμφωνα με αναφορά του εκπρόσωπου των Ηνωμένων Εθνών στην Πιόνγκ Γιάνγκ τον Φεβρουάριο, περίπου τα 2/3 του πληθυσμού της απομονωμένης χώρας βιώνουν μόνιμη ανασφάλεια όσον αφορά την διαθεσιμότητα τροφής, ενώ σχεδόν το 28% των παιδιών κάτω των πέντε ετών έχουν προβλήματα ανάπτυξης λόγω ελλιπούς διατροφής.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ