ΗΠΑ: Η προμήθεια όπλων στην Συρία δεν βοηθά την ειρήνη, λεει ο Τζον Κέρι

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι προειδοποίησε την Παρασκευή τη Ρωσία ότι η προμήθεια αντιαεροπορικών πυραύλων στη Δαμασκό δε θα συνεισφέρει στην προώθηση της ειρήνης στη Συρία, ενόψει της επερχόμενης διεθνούς διάσκεψης στη Γενεύη.

"Δεν βοηθά η μεταφορά στην περιοχή ρωσικών πυραύλων εδάφους-αέρος προηγμένης τεχνολογίας (S-300)" τη στιγμή που οι δύο χώρες προσπαθούν να οργανώσουν μια διεθνή ειρηνευτική σύνοδο, είπε ο Κέρι στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του Γκίντο Βεστερβέλε.

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε επίσης τη Μόσχα: "Λέμε στους Ρώσους συναδέλφους μας, μην θέτετε σε κίνδυνο τη διάσκεψη της Γενεύης. Η παράδοση όπλων στο καθεστώς Άσαντ είναι ένα απόλυτο λάθος".

Ο κ. Κέρι, ο οποίος προώθησε με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, την ιδέα της διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης για τη Συρία, τον Ιούνιο, την επονομαζόμενη "Γενεύη 2", σημείωσε ότι πιστεύει στη "σοβαρότητα" της Μόσχας για να εξεύρει μια πολιτική διευθέτηση του πολέμου.

"Στη Γενεύη, θα δούμε ποιος είναι σοβαρός. Είναι άραγε οι Ρώσοι; Το πιστεύω. Ο πρόεδρος (Βλαντίμιρ) Πούτιν είπε ότι είναι. Ο Σεργκέι Λαβρόφ το δήλωσε επίσης και προσπαθούν να οργανώσουν" τη διάσκεψη της Γενεύης, πρόσθεσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, που επισκέφθηκε τη Μόσχα το Μάιο και έχει συναντηθεί πολλές φορές το τελευταίο διάστημα με τον κ. Λαβρόφ στην Ευρώπη.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Πηγή: skai.gr