Κλείσιμο

Μόναχο – Δίκη νεοναζί: Δε θα καταθέσει στο δικαστήριο η Τσέπε

Η Μπεάτε Τσέπε, βασική κατηγορούμενη στη δίκη των γερμανών νεοναζιστών που κατηγορούνται ότι σκότωσαν εννέα μετανάστες – ανάμεσά τους έναν Έλληνα - και μία Γερμανίδα αστυνομικό, δε θα κάνει καμία δήλωση στο δικαστήριο.

Αυτό ανακοίνωσε μέσω των δικηγόρων της, ασκώντας το δικαίωμα που της παρέχει ο νόμος.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να διαρκέσει πάνω από ένα χρόνο.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές του Μονάχου, η Τσέπε συνεργαζόταν με τους δύο άνδρες που αυτοκτόνησαν το 2011 και οι οποίοι σκότωσαν οκτώ Τούρκους, έναν Έλληνα και την αστυνομικό.

Οι συνήγοροί της, οι οποίοι είχαν πει στους δημοσιογράφους πριν από πολλούς μήνες ότι συμβούλευσαν την πελάτισσά τους να μην κάνει δηλώσεις, ενημέρωσαν και επίσημα σήμερα τον πρόεδρο του δικαστηρίου Μάνφρεντ Γκετσλ ότι δεν πρόκειται να καταθέσει. Με βάση τη γερμανική νομοθεσία θα πρέπει να δηλώσει το όνομά της και να απαντήσει σε σύντομες ερωτήσεις βιογραφικού περιεχομένου.

Το δικαστήριο, ακολουθώντας το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει ο Γκετσλ, θα ξανασυνεδριάσει σε τρεις εβδομάδες. Μέχρι στιγμής έχει διαβαστεί το κατηγορητήριο αλλά δεν έχουν κληθεί μάρτυρες, προς μεγάλη δυσαρέσκεια των συγγενών των θυμάτων που ήλπιζαν ότι θα άκουγαν γιατί μπήκαν στο στόχαστρο οι μετανάστες.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ